× LIVE INFO - Sezoensrally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Sezoensrally

15-11-2017

Wedstrijdverslag - Rally van Zuid-Limburg - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rally van Zuid-Limburg - Bram Fonteyne

Een overwinning die enorm veel voldoening geeft - Bram Fonteyne - Rally van Zuid-Limburg

Bram Fonteyne blikt terug op een zeer geslaagde Rally van Zuid-Limburg. De eerste overwinning van het seizoen is een feit maar de titel is nog niet binnen, al neemt Bram en zijn team een serieuze optie om de titel in het VAS historic kampioenschap te verlengen.

Ik moet bekennen dat dergelijke weersomstandigheden me wel liggen maar ik moet er ook aan toevoegen dat ik een paar warme momentjes heb gehad die telkens goed afliepen. Na de eerste drie proeven vroegen de servicemannen zich af of ik nog niet goed wakker was. Danny Kerckhof pakte de 1ste scratch voor zijn rekening en op de 2de proef was het de beurt aan Michael America om de snelste tijd neer te zetten. Vanaf de 3de proef begon het vertrouwen te komen en voelde ik dat er echt wel meer inzat en dat resulteerde dan ook in onze 1ste scratch van de dag.” Aldus Bram

Vanaf de 2de boucle kon Bram Fonteyne, gestuurd door de ervaren Marc Vandemoortele, verder uitlopen op de concurrentie. Hij reed enkele scratches na mekaar en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.

Kp Borlo lag mij wel, daar was het een afwisseling van vettige omstandigheden en “drogere” stukken, kp Aalst lag er heel slecht bij en daar reed ik bij momenten echt op eieren en op kp Gelmen voelde ik mij als een vis in het water. Ik had mij voorgenomen om in moeilijke situaties een seconde vroeger te remmen in plaats van 1 seconde te laat, want in deze omstandigheden werd elk foutje genadeloos afgestraft en verloor je kostbare seconden.” Aldus Bram.

De laatste lus van drie proeven werd verreden in het donker en ook daar deed Bram het voortreffelijk, hij kon zijn voorsprong behouden en behaalde uiteindelijk een knappe 16de plaats in het algemeen klassement. Zijn voornaamste concurrent, Danny Kerckhof, behaalde een 3de plaats bij de historics en zo moeten beide heren nog vol aan de bak in de 6 Uren van Kortrijk. Na wat rekenwerk zou Bram na deze wedstrijd zo'n 3 punten voorsprong hebben op Danny en dat is echt peanuts in volle strijd om de VAS historic titel.

Links en rechts hoorde ik dat er minder concurrentie was in Zuid-Limburg na onze overwinning, maar ik nodig iedereen uit om in deze weersomstandigheden de oversteek te maken naar Zuid-Limburg. De finish halen is al een prestatie op zich hier. Anderzijds kreeg ik heel veel felicitaties en wil ik mijn servicemannen bedanken voor het geleverde werk. Alweer een teamprestatie waar ik zeer trots over ben. In Kortrijk zal ik nog mijn uiterste best moeten doen om in het spoor te blijven van Danny. De gemakkelijkste oplossing is natuurlijk om voor hem te eindigen maar in de rallysport worden de prijzen maar uitgedeeld eens je over de finish rijdt.” Aldus Bram

Volgende wedstrijd voor FB Motorsport … de 6 Uren van Kortrijk.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen