× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-10-2017

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Kevin Demaerschalk

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Kevin Demaerschalk

Opnieuw pech voor Kevin Demaerschalk

Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode stonden in de East Belgian Rally aan de start van de vierde rally van hun programma met Citroën Belux. Maar de bijzonder natte editie leverde hen opnieuw tegenslag op. Halverwege de wedstrijd moesten ze met technische problemen op hun DS 3 R5 van het J-Motorsport team naar de kant.

Zaterdagochtend hing er een dik wolkendek boven de Triangel van Sankt Vith. De deelnemers aan de voorlaatste manche van het Belgisch rallykampioenschap moesten op compleet doorweekte wegen onderweg. Omstandigheden die Kevin Demaerschalk wel liggen. Bij de eerste terugkeer naar het assistentiepark stond de DS 3 R5 in de kleuren van Citroën Belux op de achtste plaats. “Het is afzien in deze omstandigheden. De achterkant van de wagen heeft nogal neiging om brutaal uit te breken. Omdat we voor de rally geen testsessie afwerkten, moesten we de wedstrijd starten met een allesbehalve ideale afstelling en een differentieel dat zich veel te agressief gedroeg. Bij het remmen blokkeerden de achterwielen en bij iedere acceleratie brak de achterkant brutaal uit”, stelde de jongeman uit Hoeilaart.

Blijven vechten

Kevin liet de moed niet zakken en was vast van plan om op de klassementsproeven van de East Belgian Rally terrein goed te maken. Jammer genoeg besloot de mechaniek er anders over, toen de motor begon te stotteren. Het euvel bleek niet op te lossen en de rijder van Citroën Belux moest na de zesde chronorit de handdoek gooien. “Ondanks de vervanging van een sensor bleef het probleem aanhouden en werd het zelfs erger. Zo verloren we meer dan een minuut in de zesde KP. Het had geen nut om nog verder aan te dringen, we zouden de motor enkel nog meer hebben beschadigd”, treurde Kevin Demaerschalk.

Eens te meer verliep deze rally niet zoals we hadden gehoopt”, stelt Anouk Van Vliet, hoofd communicatie van Citroën Belux. “Ondanks het sterke startveld wisten we dat Kevin hier goed voor de dag kon komen, want in deze moeilijke omstandigheden had hij zeker zijn natuurlijk talent kunnen laten spreken. Laat ons hopen dat we tijdens de Condrozrally het geluk wat meer aan onze zijde zullen hebben.

Ik had de negatieve spiraal graag onderbroken, door hier een goed resultaat neer te zetten. In de rallysport heb je ook wat geluk nodig. Behalve in de Rallye de Wallonie hadden we dat dit jaar duidelijk niet”, bevestigde de rijder van Citroën Belux. “Er rest ons nu enkel de Condrozrally goed voor te bereiden en te proberen het seizoen op een positieve noot te beëindigen.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen