× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

04-09-2017

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Hans Depla

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Hans Depla

Een lekke band gooit roet over onze top 10 ambitie !

Hans Depla: "Vrijdagavond waren we heel goed gestart op Kp Se Ruiter… na Bert de 2de EVOrijder! Op kp Beveren mijn achtertuin nota bene…. schoven we even rechtdoor zonder veel erg maar met toch een 10 à 15 seconden tijdsverlies… Kp 3 en 4 verliep alles terug naar wens. We sloten de eerste dag af op een 15de stek. Ons plan en onze ambitie op zaterdag was top 10 te kunnen rijden.

Zaterdagmorgen zijn we iets te traag gestart met een 18de en 23ste tijd. Naarmate de wedstrijd vorderde en de wegen droog kwamen te liggen werden de tijden beter en beter. Op de namiddagproeven zouden we een tandje bijsteken… en dat werd ons fataal… Op Passendale couperden we iets te strak en reden lek... Het was nog te ver naar de finish, dus besloten we het wiel te vervangen… Tijdens de wielwissel was ik vergeten om de ALS af te leggen, toen ik deze inderhaast wilde uitschakelen heb ik ook de knop geraakt die de motor deed afslaan… en dit is zeker niet goed voor de turbo. 

Toen we terug vertrokken had ik geen turbodruk niet meer dus ook geen vermogen… Het eerste moment wist ik niet wat er gaande was en hebben we wijselijk de EVO aan de kant gezet om geen verdere motorschade te hebben.

De ontgoocheling was natuurlijk hoog... Weg top 10... Weg mooie ereplaats in onze thuisrally. Als we nu de einduitslag bekijken was dit zeker mogelijk. Want we stonden net voor de snelle R2 van Bedoret die 11de algemeen werd! Toch nemen we het positieve mee… We waren enkele keren sneller dan Filip en Bertrand in hun EVO. Nog een dankwoordje aan onze sponsors/supporters en vrienden. De crew van Pevatec leverden weer schitterend werk.

Bij deze nog mijn excuus voor het ene kleine foutje dat ik maakte... Op naar de volgende dan maar zeker?"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen