× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

31-08-2017

Preview - Omloop van Vlaanderen - Didier Duquesne

Preview - Omloop van Vlaanderen - Didier Duquesne

Didier Duquesne vol vertrouwen naar de ConXion Omloop van Vlaanderen

In de Omloop van Vlaanderen komt Didier Duquesne voor de derde keer dit jaar aan de start met de blauwe Konvert Ford Fiesta. Didier koos echter in laatste instantie om niet met de RRC versie, maar met een Fiesta R5 te starten.

“In Ieper hadden we een goede en foutloze wedstrijd gereden, maar dit vertaalde zich niet in de tijden. Ik ben niet de persoon die de schuld op de mechaniek doorschuift, precies daarom wou ik in Roeselare met materiaal, vergelijkbaar met de concurrentie aan de start komen.” aldus Didier Duquesne.

De Ford Fiesta R5 komt van de Zwitserse piloot Oilivier Burri, en werd gehuurd via het team van First Motorsport. Gisteren konden Didier Duquesne en copiloot François Geerlandt voor het eerst kennismaken met de Fiesta R5. 

“Na Ieper dacht Didier dat hij wat snelheid kwijt was, maar na de eerste meters met deze Fiesta zat het vertrouwen weer goed…” bevestigde copiloot François Geerlandt. “Deze R5 leunt veel dichter aan bij de WRC versie! Didier reed vroeger nog met de gewone R5 maar deze EVO II is een pak sneller.”

De test bracht meteen vertrouwen voor de komende wedstrijd, maar Didier blijft realistisch. “Het trio Verschueren, Princen, Abbring is te snel voor mij en de WRC van Lefevere is een ander type wagen. Ik moet kijken naar de andere R5 piloten, ik hoop me te kunnen meten met mannen zoals PJ Maeyaert. Maar veel zal ook afhangen van het weer, ik heb gisteren getest op dezelfde testbasis als Abbring en daar was het droog… Het is al heel lang geleden dat ik nog in de regen heb gereden, dat kan misschien wel een spelbreker zijn.” aldus de Konvert piloot. 

“Voor Konvert was Ieper zeker geslaagd, Didier heeft onze wagen zonder een schram aan de finish gebracht.” gaat Wies Vanden Berghe, marketing-verantwoordelijke van Konvert verder. "We kijken dan ook reeds vol ongeduld uit naar de tweede helft van het seizoen."

De Konvert Ford Fiesta R5 EVO II kreeg startnummer 4 voor de ConXion Omloop van Vlaanderen.

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen