× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

15-08-2017

Andy Lefevere wint moeilijke Rally van Staden met Skoda Fabia WRC

Andy Lefevere wint moeilijke Rally van Staden met Skoda Fabia WRC

De omstandigheden voor de Rally van Staden waren uiterst moeilijk. De wedstrijd begon met een kletsnatte openingsronde, en alhoewel Andy Lefevere de Skoda Fabia WRC nog moest ontdekken nam hij in de regen meteen de leiding. Hij had na 3 proeven reeds meer dan 20 seconden voorsprong op Verschueren. Jelle Vermeiere kon zich ook snel aanpassen aan de 4X4 Fiesta en kwam na 3 ronden als derde terug binnen in de service. Davy Vanneste verdween al in de openingsproef uit de wedstrijd nadat hij een betonblok raakte met de Fiesta R5+.

In de tweede ronde reed de Andy Lefevere lek en ging de leiding naar Vincent Verschueren, maar lang kon de R5 piloot deze positie niet behouden. De Skoda uit de Godrive stal ging in de volgende proef in de fout. De rood/zwarte Skoda verloor een pak tijd toen hij vast zat in het veld en Lefevere kon de leiding opniew overnemen…
Ondanks een stevig slotoffensief van Verschueren kwam de zege nooit meer in gevaar voor thuisrijder Lefevere die zich vooral wou amuseren en ervaring opdoen voor de ConXion Omloop van Vlaanderen...

Jelle Vermeire maakte zijn debuut in een 4x4 en sloot de wedstrijd af op een mooie derde plaats. De Ford Sierra Cosworth 4x4 van Stefaan Stouf was oppermachtig in de historic klasse, maar de youngtimer sloop ook de top 5 binnen. De visboer uit Nieuwpoort eindigde uiteindelijk 4de algemeen. We kijken nu al uit naar een duel tussen de Sierra van Stouf en de Legacy van Lietaer… 

Filip Barbier kwam als vijfde als beste Lancer aan de eindmeet. Fredericq Delplace maakte door het natte weer een mindere start, maar toen het droog werd kon de Porsche GT3 enkele top 3 tijden draaien. Delplace ging in de laatste proef wel nog voorbij Lietaer en werd zesde en ook de snelste achtertrekker van het veld. 

De top 10 werd compleet gemaakt door Dennis Degroote (EVO 6), Hans Depla (EVO X) en Brecht Hoorne (BMW Compact) die de de top 10 afsloot. Al zat er voor Hoorne zeker meer in want de BMW Compact bleef opnieuw niet gespaard van pech… Het zelfde verhaal bij Steven Dolfen, de R2 kampioen kreeg in de openingsronde af te rekenen met 2 lekke banden maar maakte nog een mooie remonte om de officieuze F2 te winnen en 11de algemeen te worden.

Bij de historics was Lietaer kansloos in de regen tegen de 4x4 Sierra van Stouf, maar toen het droog werd bleef Lietaer opvallend dicht in de buurt. De snor werd eervol tweede met een ruime voorsprong op de Stesha Opel Ascona 8 klepper van Stefaan Prinzie.

In divisie 1-2 was Stefaan Tsjoens de te kloppen man, de Renault Megane reed ook 11 van de 12 scratches, maar op de vierde proef verloor hij meer dan 3 minuten en zag de zege wegglippen. Jeroen Vanhoutte (Subaru Impreza) nam de leiding over en ging de laatste proef in met een ruime voorsprong, maar hij verloor op zijn beurt een pak tijd en Tjoens kon nog winnen met 1.8 seconde voorsprong. Jeffrey Decock werd derde in de Honda Civic. 

# foto-reportage
# uitslagen

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen