× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

17-05-2017

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

Sezoensrally - Complete voorbeschouwing

De maaskiezel rond Bocholt vormt het decor voor de volgende manche van het Belgisch Rally kampioenschap. De vaak uitdagende stroken onverhard zijn uniek zowel voor deelnemers en toeschouwers. Afspraak dus op zaterdagmorgen op het Kerkplein van Bocholt voor de start van de 41ste Sezoensrally.

Deelnemers

De Sezoensrally moet het stellen met iets minder R5 wagens dat wat we gewoon zijn tot nu toe in het BRC, maar de kwaliteit is daarom niet minder. De strijd voor de zege lijkt bijzonder open, Kris Princen wil uiteraard scoren, maar vorig jaar bewees Vincent Verschueren dat hij ook bijzonder snel is op onverhard. Stephen Wright (Fiesta R5) zal misschien niet voor de zege kunnen meespelen, maar met zijn ervaring in Bocholt lijkt een podiumplaats realistisch. Maar ook Bert Cornelis (DS3 R5), Benoit Allart (Skoda R5) en Jonas Langenakens (EVO X) zijn kandidaten voor een dichte ere plaats. Voor Achiel Boxoen, de poulain van Freddy Loix, is Bocholt een kennismakingswedstrijd met de Skoda Fabia R5.

Ook in de Junior klasse lijkt het leuk en vooral boeiend te worden, met de 208 R2 van Guillaume de Mevius en Joachim Wagemans als favorieten tegen de Fiesta's van Jelle Vermeire en Stijn Pacolet. Ook Grégoire Munster kan een leuke speelkameraad worden. (voorbeschouwing Junior BRC)

Voor de zege bij de historics zal vooral rekening moeten worden gehouden met de Opel van Robert Droogmans en de Escort van thuisrijder Gunther Monnens. In de strijd voor de titel is het vooral uitkijken naar Robin Maes en Stefaan Prinzie, ongetwijfeld is de onverhard ervaring van Stefaan Prinzie een voordeel. Maar als Gunther Monnens opnieuw kan scoren hebben we misschien een derde kandidaat voor de titel....
Daarnaast mogen we ook de M3's van Tom Van Rompuy en Guino Kenis en de Ford van Dirk Deveux in de kopgroep verwachten.  (voorbeschouwing Historic BRC)

In de BMW M Cup is Kurt Braeckevelt de opvallendste afwezige, kampioen Franky Boulat kan zo opnieuw belangrijke punten scoren in functie van de titel. Zijn voornaamste tegenstanders lijken vooral Patrick Diels, Wim Mulwijk en Bert Truyens.

Verder zijn er ook nog de GT's van Johan Dekens (997 GT3), Robbie Moers (996) en Darrell Taylor (996). En er is de wederoptredende Phili Nijs... De ondertussen bijna 71 jarige Nijs komt aan de start met een Subaru Impreza WRX.

# deelnemerslijst 

De Sezoensrally komt ook in aanmerking voor het RACB Criterium, het lijkt daar een spectaculaire wedstrijd te worden met vooral de snelle BMW's als de kanshebbers.

# deelnemerslijst Criterium

Parcours - Timing

Voor de 41ste editie van de Sezoensrally werd het parcours stevig onderhanden genomen. Er is de nieuwe proef in Peer met ongeveer 30% onverhard en voor de rest blijft enkel Steenberg identiek met de voorgaande edities. 

In totaal worden 3 ronden van 5 proeven (De Hees - Veldhoven - Peer - Service - Gerdingen - Steenberg) gereden. Door op de naam van de proef te klikken kan u de onboardbeelden bekijken. 

# timing

Website - Rallycentrum

Het wedstrijd centrum en de service zone zijn zoals gewoonlijk rond het gezellige marktplein van Bocholt. 

www.sezoensrally.be

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen