× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

11-05-2017

Wedstrijdverslag - Short Rally Monteberg - Koen Verhaeghe

Wedstrijdverslag - Short Rally Monteberg - Koen Verhaeghe

De “Shortrally Monteberg” is een rally van type B en wordt betwist over twee klassementsproeven, Kp Monteberg van 8,10 km die vier maal wordt verreden en Kp Busseboom van 8,44 km die drie maal wordt verreden op een voor 100% verhard wegdek. De totale afstand van de wedstrijd bedraagt 114,7 km waarvan er 57,84 km als klassementsproef wordt verreden. Ook dit jaar reden zowel de moderne als de historic wagens door elkaar. In totaal 166 inschrijvingen/ deelnemers waarvan 41 historics. Wij kregen nummer 102 toegewezen. Terug een laat startnummer, maar daar hebben we niets in te beslissen en ligt in handen van de organisatie. Co-piloot van dienst van onze kersverse prinses Canteclaer 2017, Tamara Peeters.

Op zaterdagnamiddag waren de verkenningen voorzien en dit uitzonderlijk pas vanaf 17u. Gezien de lange deelnemerslijst had ik een grote drukte verwacht tijdens de verkenning van de nieuwe kp Busseboom, maar niets was minder waar. Zondagmorgen hadden we pas om 9u30 onze “service out” tijd. De start van een hopelijk droge rally dag.

Boucle 1:
Toch beiden wat nerveus aan de start van de 1ste kp, die 1ste kp van de dag is en blijft toch altijd iets speciaals. Maar alles verliep vlot en al direct een mooie tijd op het bord.

Boucle 2:
Start voor de eerste passage op een volledig nieuwe kp. Het was een snelle en vlotte kp. Wel een zeer intens parcours met veel zeer slechte baantjes. Uw stuur zeer goed vasthouden was een must op dit parcour. ☺ Enkel jammer van de annulatie van kp monteberg.

Boucle 3:
Tijdens de 3de boucle sneuvelden terug alle records. Het ging er super hard aan toe. Maar kp na kp verbeterden we nog onze tijden.

Boucle 4:
Ook op de laatste kp werden de tijden nog verbeterd, we hadden nog gehoopt de Porsche van Lacour-Lacour te pakken, maar we sneuvelden uiteindelijk op een paar seconden. Terug een zeer mooie rally wedstrijd achter de rug. En het belangrijkste is dat we rally na rally nog steeds evolueren in de positieve zin en meer en meer flirten met een top 10 tijdens wedstrijden met een groot deelnemersveld.

Op de 41 historic wagens haalden we de 13de plaats binnen. Op de 166 deelnemers haalden we de 44steplaats binnen. Bedankt aan Kristiaan, Chriske, Joeri en Franky van het VADA-RACING service team om mee te helpen aan het welslagen van dit ‘frisse”weekend. Ook bedankt aan Tamara om haar taak zeer goed te vervullen als co. De nota’s liggen altijd aan de basis van een mooi resultaat, zeker als je met een nieuw parcours zit. 

Onze volgende rally is de ORC Rally. Co-piloot van dienst Jochen Vandersarren, ook een vaste waarde bij VADA RACING. Meer info hierover kan je terugvinden op www.orc-rally.be

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen