× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

10-05-2017

Wedstrijdverslag - Short Rally Monteberg - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - Short Rally Monteberg - Steven Dolfen

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: Steven Dolfen kreeg samen met Diederik Pattyn uiteindelijk de kans waar hij al zo lang op hoopte. Het duo beleefde tijdens de Short rally van de Monteberg een hoopgevend debuut aan het stuur van de Citroën DS3 R5 uit de stal van Reinaud Van Eecke.

"Tijdens onze zoektocht naar sponsors werden we wandelen gestuurd bij verschillende Peugeot-verdelers op de streek… Maar we werden wel in contact gebracht met een Citroën-verdeler die eventueel interesse zou hebben. Dat werd uiteindelijk jammer genoeg ook niets, maar intussen hadden we wel kennis gemaakt met het team van Reinaud Ver Eecke en Bert Cornelis. Met veel goodwill, inspanningen van onze vaste partners en het werk van Matthijs en Diederik raakten we er wonderwel snel uit en konden we ons debuut maken met de Citroën DS3 R5..."

"Zoals zo vaak stond ik met kleine oogjes aan de start, aangezien de slagerij zaterdag open was en we een pak bestellingen hadden voor de communie feesten." steekt slager Steven Dolfen van wal. Maar op de eerste proef klokten Steven en Diederik onmiddellijk een 5de tijd… maar de verschillen waren wonderwel klein. Het verschil op de scratch bedroeg minder dan een seconde per kilometer. Wetende dat dit voor Steven de de eerste kilometers waren in een 4x4 was dit een meer dan degelijke tijd! 

Het gevolg was dat door het gebrek aan ervaring enkele foutjes werden gemaakt, met een schuiver op een akker als trieste hoogtepunt. Gelukkig zonder erg...

"Zondagavond ben ik best wel teleurgesteld naar huis vertrokken," aldus Steven. "Na al het harde werk had ik toch wel wat meer verwacht van mijn debuut in een R5. Maar die teleurstelling maakte als snel plaats voor een nuchtere analyse en die blijkt positief…  Als die foutjes achterwege blijven en ik de wagen nog wat beter onder de knie zal hebben ziet het er best wel goed uit. Na amper 55 km kan je de wagen onmogelijk volledig onder de knie hebben. Geduldig verder leren en hopen dat we snel opnieuw ergens kunnen starten is nu de boodschap!"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen