× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

04-05-2017

Preview - Short Rally van de Monteberg - Bram Fonteyne

Preview - Short Rally van de Monteberg - Bram Fonteyne

Voor de Rallysprint van Moorslede moest Bram Fonteyne nog in laatste instantie forfait geven, enkele nieuwe onderdelen voor de Volvo lieten langer op zich wachten dan voorzien. Intussen zijn we 2 maanden verder en heeft Bram zijn Volvo al eens aan de tand kunnen voelen in de Slalom van Kuurne.

We hebben een eerste test kunnen afwerken in de Slalom van Kuurne en ik moet zeggen, ik ben onder de indruk van de nieuwe versnellingsbak die in de Volvo gemonteerd werd. Het is een wereld van verschil ten opzichte van vorig seizoen, maar niet alleen de wagen deed het goed. Ook vrienden, sponsors en het FB Motorsportteam was enthousiast over onze deelname in Kuurne. Ook al ben je amper 2 minuten onderweg op dit korte technische parcours, onze deelname werd erg gewaardeerd en denken na om er volgend seizoen opnieuw van start te gaan. Misschien maken we er een klein evenement van waar we nog meer mensen kunnen uitnodigen en mee laten genieten van onze Volvo en deze discipline.

Wat verwacht je van de vernieuwde Monteberg Shortrally? Natuurlijk heeft kp Monteberg nog weinig geheimen voor mij aangezien dit ook een thuisrally is voor mij en er al ettelijke keren van start ben gegaan, toch ga ik niet als een gek van start gaan. Een rally is geen slalom en ik ga in het begin wat aftasten hoe de wagen reageert op deze omloop. De verhoudingen van onze nieuwe versnellingsbak liggen helemaal anders, wanneer je sneller aan je topsnelheid geraakt moet je natuurlijk de remafstanden anders gaan inschatten en het is onze eerste wedstrijd van het seizoen. Ik zal ook op zoek moeten gaan naar het juiste ritme en ga ik van start met een Nico Deboot als co.piloot. Nico neemt voor de eerste maal plaats in het rechterzitje en kijkt ook uit naar deze shortrally.
Kp Busseboom is eentje voor de durvers, is zeer snel en met enkele verraderlijke stukken erin, dat is toch wat ik mij herinner uit mijn deelname aan de Rallysprint van Reningelst. Je moet er wel degelijk je hoofd erbij houden.
"

Vorig seizoen werd je VAS historic kampioen, wat zijn de ambities voor dit seizoen? “Als ik zie met welke middelen we vorig seizoen kampioen zijn geworden dan vraag ik mezelf ook af waar we dit jaar gaan eindigen met de nodige aanpassingen aan de wagen. (lacht Bram Fonteyne) Natuurlijk moet elke wedstrijd gereden worden en bekijken we wedstrijd per wedstrijd, we zien wel, de Volvo was vorig seizoen heel betrouwbaar en ik voel dat hij nu nog een stuk sneller is. De rekening wordt gemaakt op het einde van het seizoen."

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen