× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

04-05-2017

Dries Deprez maakt debuut als piloot in de Short Rally van de Monteberg

Dries Deprez maakt debuut als piloot in de Short Rally van de Monteberg

Hoewel het eigenlijk de bedoeling was om in 2016 te debuteren als piloot, zal Dries Deprez nu pas zijn debuut maken. Hij neemt het komend weekend voor het eerst in zijn rally carriere het stuur in handen, de keuze voor de Monteberg lag dan ook voor de hand.

De rally wordt volledig in mijn achtertuin gereden en ik stond er al eens aan de start als co-piloot. Dus weet ik min of meer wat ik mag verwachten.” aldus Dries. "Oorspronkelijk was het de bedoeling om met een Citroën Saxo (Div.2C) aan de start te komen. Uiteindelijk ging dit dan toch niet door waardoor er weer gevreesd werd voor een forfait en waarschijnlijk weer een jaar uitstel. Ik nam contact op met mijn vaste piloot Jo Muylle om te vragen of hij geen alternatief wist. Hij stelde me voor om met de Citroën C2, waar ik en Jo al meerdere BRC manches mee reden, te rijden. Al snel kwamen we tot een akkoord en konden we het nieuws bekendmaken op social media.

Dit wil niet zeggen dat Dries en Jo zullen wisselen van positie in de wagen. "Evy Vangheluwe zal het co-zitje bezetten. Deze keuze was vrij makkelijk en heeft zelfs een speciale betekenis. We leerden elkaar 2 jaar geleden tijdens de Monteberg kennen en vormen ondertussen een paar. Evy heeft ook ervaring als co-pilote. Het ideale moment dus om eens naast elkaar te zitten in een competitie voertuig.
In de eerste plaats willen we ervan genieten! Tijdens de wedstrijd zien we wel waar we ons kunnen plaatsen. Aan de hand daarvan kunnen we misschien een resultaat gericht doel voor ogen nemen.

Momenteel is er geen vervolg voorzien, het is de bedoeling dat het bij die ene keer blijft. Dries wou eens weten hoe een wedstrijd verloopt door de ogen van een piloot. Want als co-piloot beleef je de wedstrijd altijd op een andere manier.
"Ik heb deze kans trouwens aan verschillende mensen te danken. Want alleen was dit zeker niet mogelijk geweest. Eerst en vooral Jo Muylle, zonder zijn vertrouwen en medewerking had ik waarschijnlijk geen wagen gevonden om hier deel te nemen. Ook onze partners die het financieel mogelijk maakten, namelijk: Crelan bank & verzekeringen Lahousse uit Wijtschate en Garage Kim Beheyt uit Voormezele."

Samen met Jo Muylle heeft Dries echter wel nog plannen als copiloot. Als de Monteberg goed verloopt zien we hen later deze maand nog in de Sezoensrally en er zijn plannen voor een deelname in Ieper. "Om dit te realiseren organiseren we trouwens de week voor Ieper (op 17 juni) een eetfestijn. Daaraan koppelen we ook een wedstrijd waar je een “free co-drive” kan winnen tijdens de shakedown in Nieuwkerke. Het enige wat je daarvoor moet doen is tijdens de Monteberg je kaarten kopen voor ons eetfestijn en je maakt automatisch kans op deze unieke ervaring.”

We wensen Dries alvast veel succes op en rond de Monteberg.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen