× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

30-04-2017

Kevin Abbring wint de Rallye de Wallonie

Kevin Abbring wint de Rallye de Wallonie

Na de zeges van Kris Princen (Haspengouw Rally), Benoit Allart (Spa Rally) en Vincent Verschueren (TAC) was het in de Rally de Wallonie Kevin Abbring die deze vierde manche van het BRC 2017 won. 

Xavier Bouche sloot als leider de vrijdag-etappe af, maar op zaterdag kon de piloot uit Marchej het tempo van Abbring en co niet volgen... Abbring nam meteen de leiding, en ondanks enkele scratches van Cherain, Dilley en Verschueren bleef de Nederlander vooraan stand houden. Cherain, die op vrijdag een mindere start nam (ging rond in tweede doortocht op de Citadelle), begon sterk op zaterdag maar na een fout op Bois de Villers en een probleem met uitlaatgassen in de cockpit van de DS3 verdween hij uit koers.

Verschueren kon als enige min of meer in de buurt blijven van de Nederlander. De leider van het kampioenschap bleef lang steken op ongeveer 15 seconden van Abbring en achter hem streden Dilley en de Mevius voor de derde plaats. Dilley sloot de zaterdag af als tweede maar de strijd voor die derde plaats bleef duren op zondagmorgen...
De Mevius ging snel over Dilley en nadat Verschueren lek reed kwam de Mevius plots op de tweede plaats. Verschueren vocht in de laatste ronde nog fel terug en kon op de allerlaatste proef nog voorbij Dilley, die in de slotfase elektronische problemen kreeg in de Hyundai i20 R5. Zo neemt Verschueren opnieuw belangrijke punten in het kampioenschap, maar ook de prestatie van Guillaume Dilley is verdoemenswaardig want hij reed als eerste een scratch in het BRC aan hets stuur van een i20 R5.

De top 5 werd afgesloten door Kevin Demaerschalk in zijn DS3 R5, Na Demaerschalk was het op zondag nog bijzonder spannend voor de zesde plaats. Op zaterdagavond sloot Bouche af als zesde maar binnen de 15 seconden volgden de 208 van De Cecco en de Fiesta's van Geusens en Fernémont. Het was deze laatste die op zondag best voor de dag kwam, mede dankzij de scratch op Naninne klom hij van de negende plaats op naar plaats 6 en bleef zo voor Bouche, Geusens en De Cecco. De top 10 werd afgesloten door de enige overgebleven WRC: de Skoda Fabia van Michael Albert.

Ongetwijfeld zat er ook een mooi resultaat in voor Benoît Allart, hij reed op een moment vierde toen hij in Mohiville moest opgeven met een afgebroken wiel. Ook de C4 WRC van zowel David Bonjean als Jourdan Serderidis haalden het einde van de wedstrijd niet. 

Bij de Juniors stond, zoals verwacht, geen maat op Guillaume de Mevius. De jongste telg van de familie de Mevius had bijna 5 minuten voorsprong op Pierre Vauterin. De 208 R2 van de Mevius was lange tijd in de running om als eerste voortrekker te eindigen, enigzins logisch moest hij op zondag zijn meerdere bekennen in de DS3 R3 van Rouard. Op zaterdagmorgen betaalden zowel Achiel Boxoen als Gregoire Munster leergeld, beide Opel Adam gingen van de baan en moesten opgeven.

In de dun bezette Historic klasse was het duidelijk dat Robert Droogmans nog altijd even snel is. Hij reed de concurrentie op een hoopje maar Mr Big Attack kon opnieuw niet verzilveren want de mooie Opel Manta 400 gaf vroegtijdig de geest. De zege ging naar de M3 van Robin Maes, Stefaan Prinzie de voornaamste titel concurrent van Maes moest zaterdagavond opgeven maar kon dankzij Super Rally herstarten en nam nog de punten voor de vierde plaats.

# foto-reportage vrijdag
# foto-reportage zaterdag+zondag

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen