× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

29-04-2017

Ongeval waarbij 2 toeschouwers gewond zijn tijdens Rallye de Wallonie

Verklaring van de koersdirectie i.v.m. het ongeval op de klassementsproef van Malonne 

Zaterdagmorgen omstreeks 10h23 ging de Honda Civic van het team Didier Bosseloir-Théo Surson van de baan op KP5 - Malonne. Het ongeval deed zich voor in de zone tussen veiligheidspost 5 en 6 net voor de plaats waar vroeger de start was.

Volgens de eerste bevindingen ter plaatse van de koersdirectie, ziet het er naar uit dat de veiligheidszone van 20 meter (verboden voor het publiek) gerespecteerd werd door de aanwezige toeschouwers. Buiten deze zone raakte de wagen twee personen. De exacte omstandigheden van dit ongeval zullen verder onderzocht en geanalyseerd worden door de bevoegde gerechtelijke instanties.

De rally van Wallonië betreurt dat er bij dit ongeval helaas twee slachtoffers vielen. Het eerste slachtoffer is een kind dat diverse kneuzingen opliep en meteen werd overgebracht naar het ziekenhuis van Namen. Het tweede slachtoffer, een jonge vrouw, die ernstigere verwondingen opliep, werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

De rally van Wallonië kan geen verdere uitleg over de omstandigheden van dit ongeval geven. Enkel de bevoegde gerechtelijke instanties zullen informeren over de verdere details en de omstandigheden van dit ongeval evenals over de verantwoordelijkheden en de gezondheidtoestand van de slachtoffers van dit ongeval.

De proef van Malonne werd nadien geneutraliseerd voor de andere deelnemers.

De koersdirectie van de rally van Wallonië betreurt dit ongeval. De veiligheid van de rally in zijn geheel, zowel voor de toeschouwers als voor de deelnemers was voor hun steeds een prioriteit. De organisatoren hopen oprecht dat de slachtoffers snel zullen herstellen en steunen hen daarin volledig.

Namens de koersdirectie en de organisatoren
Jules Liégeois (koersdirecteur) en Etienne Lerson (voorzitter)

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen