× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

18-04-2017

Rallye de Wallonie reeds 14 R5 - 3 WRC's en 4 Porsche GT3

Rallye de Wallonie reeds 14 R5 - 3 WRC's en 4 Porsche GT3

*** ZIE OOK RECENTER ARTIKEL ***

Eind deze maand is het BRC met de Rallye de Wallonie reeds aan de vierde wedstrijd toe van het seizoen. Momenteel staat de teller op 80 deelnemers (voorlopige deelnemerslijst) met maar liefst 14 R5's, 3 WRC's en 4 Porsches GT3. 

In de R5 categorie is het vooral uitkijken naar de leider in het kampioenschap Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Kevin Abbring (Peugeot 208 T16). Deze laatste wil zijn opgaves in Spa en Tielt graag rechtzetten aan de oevers van de Maas. Maar in Namen zal voor de podiumplaatsen zeker ook rekening moeten worden gehouden met de Skoda's van Ghislain de Mevius en Benoit Allart, de Fiesta van Adrian Fernemont, de Peugeot van Cedric De Cecco of de DS3 van Kevin Demaerschalk. 
Daarnaast zijn er nog de Skoda's van Melissa Debackere en de Nederlander Edwin Schilt, de Fiesta's van Pieter-Jan Maeyaert, Polle Geusens, Alain Litt, Philip Cracco en Laurent Mottet en natuurlijk de Mini RRC van Guino Kenis. 

En dan zijn er nog 3 WRC's en 4 Porsche GT3 die vooraan hun plaats kunnen opeisen. Michael Albert komt met de Skoda Fabia WRC aan de start en gentlemendrivers David Bonjean en Jourdan Serderidis brengen een C4 WRC mee. De Porsches zijn in handen van Patrick Snijers, Fred Bouvy, Francis Lejeune en Henri Schmelcher. 

Bij de historics is de opkomst bijzonder mager, met amper 7 inschrijvingen is het vooral uitkijken naar de BMW van Robin Maes en de Opels van Robert Droogmans en Stefaan Prinzie.

De inschrijvingen zijn nog niet afgesloten waarom niet hopen op nog een deelname van Cedric Cherain die de wedstrijd in 2015 won met een DS3 R5 of Xavier Bouche vorig jaar nog tweede in de Fabia R5 en traditioneel aan de start in Namen en waarom niet François Duval hij stond vorig jaar aan de leiding voor hij van de baan ging met de DS3 R5...

Inschrijven kan nog tot vanavond 20 uur...

# voorlopige deelnemerslijst

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen