× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

10-04-2017

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Melissa Debackere

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Melissa Debackere

Nadat ik in het verleden reeds drie maal vice-kampioen van Belgie werd op amper één puntje van toppers als Tsjoen, Snijers, Deferm....Had ik me de aanschaf van een nieuwe Skoda Fabia R5 voor het BRC 2017 wel anders voorgesteld," begint Melissa haar verhaal.
"In de modderpoel van de Haspengouw, wat niet mijn ding is, stonden we vijfde tot we op de derde kp twee en een halve minuut vast stonden in het veld. Spijtig dat de toeschouwers ons eerst filmden buiten de auto en dan door het venster... Maar met een beetje hulp hebben we toch de auto uit de blubber gekregen waarvoor mijn dank. Na dit incident stonden we op de 17de plaats en zijn terug kunnen opklimmen tot een 6de plaats algemeen."

"Voor het kampioenschap was niets verloren, de rally van Spa had Melissa nog nooit gereden omdat deze niet  bestond toen ze het volledig kampioenschap reed. Daarom werd beslist om ook de shakedown te gaan rijden om een goede set up te vinden. Echter de shakedown was droog en veel zon..." gaat vader Hendrik Debackere verder. "Op het circuit van Francochamps en op de eerste proef was alles OK waar Melissa na de eerste dag zesde stond, ze had een goed gevoel om de volgende dag te vertrekken."

De hele nacht regende het en alle kps werden tot een modderpoel omgetoverd net zoals in de Haspengouw.  
"Toch paste ik me goed aan vond ik van mezelf," doet Melissa haar verhaal. "Ik begon met een vijfde tijd en een trapje hoger in het klassement. Na de eerste ronde vertrok ik terug met een goeie tijd en ik stond na uitvallen van Abring op de 5de plaats in de modder. Dat in condities die mij totaal niet liggen... De volgende proef zijn we waarschijnlijk iets te overmoedig gestart met een sortie als gevolg, waarvan ondertussen reeds iedereen het filmpje heeft gezien... Over en out in Spa!

De TAC, een bijna thuis rally voor Melissa en Cindy, moest bevestiging worden. "Ik was goed vertrokken, stond derde algemeen met geen te grote achterstand op Princen en een voorsprong op de ander tegenstanders, tot plots in een koord een draagarm midden door brak...  Deze draagarl hebben we onlangs nog moesten terugsturen naar Skoda ter controle, dus verwacht ik van hen nog een woordje uitleg... Maar ook de TAC was dan voor ons opnieuw over en out!"

Ondanks de geruchten gaat Melissa verder met het BRC en trekt de pilote uit Wervik eind deze maand vol goede moed naar de Rallye de Wallonie.  

"Hopelijk stel ik mijn vele supporters niet teleur maar ben ervan overtuigd dat het tij zal keren... Ik wil iedereen die me blijft steunen en ook alle supporters bedanken." aldus Melissa.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen