× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

21-03-2017

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Guino Kenis

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Guino Kenis

Een uitdagende Spa Rallye 2017

Met 13 R5-wagens en 4 snelle Porsches aan de start van een rally met een supersnel parcours kondigde de affiche van de Spa Rally zich groots aan. Een extra uitdaging voor het G&A racing team om de goede vorm van het seizoensbegin te herhalen.

Vanaf de eerste wedstrijdavond, goed voor 4 klassementsproeven op & rond het circuit van Francorchamps, zat Guino Kenis -opnieuw bijgestaan door navigator Bjorn Vanoverschelde- duidelijk in het goede ritme. Zo klokten ze bijvoorbeeld de eerste klassementsproef als 9de af en wisten daarmee 5 R5-wagens en de 4 Porsches achter zich te houden.

Maar het was vooral de tweede wedstrijddag die een waar slagveld zou worden. "De aanhoudende regen maakte er een uitdagende 2de wedstrijddag van, maar daar houd ik wel van. De klassementsproeven waren de ene moment snel & vloeiend, maar het was opletten voor gladde stroken asfalt, smalle gravelstroken zonder enige marge of verborgen stenen. Op de eerste natte klassementsproef was het even zoeken maar op de tweede en derde klassementsproef konden we goede chrono's op de tabellen zetten en stonden we op schema om belangrijke kampioenschapspunten te nemen. Op de eerste passage van de Clementine reden we echter lek, verloren 1'30" en de aansluiting met plaats 7. Tijdens de tweede lus reden we een velg stuk op de klassementsproef van Rochelinval en op de daaropvolgende proef werd de remleiding geraakt en dienden we de strijd te staken. Bijzonder jammer, want ik krijg de Mini beter & beter onder knie en het plezier van aanvallend rijden is terug. Maar door het lekrijden, de gesneuvelde velg, de geraakte remleiding en daarenboven op vrijdagavond reeds een 20 seconden tijdsverlies door een dubieuze startvlag heb ik nooit het gevoel gehad ons te kunnen bewijzen."

Het team zal dus extra geprikkeld aan de start staan van de volgende manche, de TAC Rally te Tielt op 7 & 8 april. De voorbereidingen zijn in elk geval reeds gestart met daarenboven een uitgebreide testsessie tijdens de shakedown om de wedstrijd in optimale omstandigheden aan te vatten.

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen