× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

17-03-2017

Persconferentie Spa Rally

Persconferentie Spa Rally

Kevin Abbring: "Belangrijke eerste dag want reeds 1/3 van de wedstrijd, bovendien zullen de omstandigheden heel anders zijn dan rest van de wedstrijd. Ook de proef op Francochamps kan gevaarlijk zijn, een deel konden we niet goed verkennen en het zal voor iedereen improviseren zijn."

Kim Lim: "Wil vooral leren en wil vooral leren dus ook de regen is een deel van het leerproces."

Cedric Cherain: "Komt aan de start met een RRC in de plaats van een R5, D-Max had geen R5 beschikbaar. Ik had liever met een R5 gereden omdat ik die wagen reeds ken. De RRC is heel nerveus, ik moet nog wat zoeken naar de afstellingen terwijl de anderen waarschijnlijk sneller zullen weg zijn... Voorlopig is de Spa Rally de enige wedstrijd die vast staat, we zoeken budget maar het is en blijft moeilijk."

Guillaume Dilley: "De Fabia is een heel goede wagen, ik ben gisteren in de wagen gestapt en voelde me meteen goed. In de Huyndai voel ik me nog geen 100%, dus kies ik ervoor om misschien iets minder te rijden maar wel met een wagen die me ligt. Maar met de voorspelde regen zal de wedstrijd heel wat moeilijker worden..."

Kevin Demaerschalk: "Vorig jaar is het wat misgelopen, maar nu koos Citroën voor 1 piloot en doen we zeker 5 wedstrijden. De R5 is nog redelijk nieuw voor mij, ik heb nog niet alle automatismen om een R5 optimaal te benutten. Onze wagen is niet uitgerust met de laatste evoluties, normaal hebben we deze wel voor de Rallye Wallonie."

Cedric De Cecco: "De tweede maal hier aan de start met een R5, wat voor ons wel een voordeel is. Maar het zal moeilijk worden, vandaag 4 proeven in het donker en morgen regen... Bovendien reed ik nog nooit met een R5 in de regen. Ook ik start niet met alle evoluties in de 208, maar voor mij is aan de start staan met een R5 reeds een overwinning."

Adrian Fernémont: "Derde rally met een R5, dus we zitten nog altijd in een leerfase... Vooral deze avond in de technische stukken zal het niet eenvoudig zijn. Het is wel leuk dat alle piloten hier enkele jaren geleden bijna allemaal in een R2 reden. Ik weet dat de Fiesta een relatief eenvoudige wagen is om te besturen, dus dit is ook ideaal voor mij..."

Pieter-Jan Maeyaert: "Eerste keer op een persconferentie bij de moderne, toch wel een grote stap. De eerste plannen waren om met een Porsche te rijden, maar samen met de partners hebben we dan beslist om een R5 te kopen. Dit jaar willen we vooral leren en zoeken naar de afstellingen. In Moorslede hebben we al veel kunnen leren. 
De aanpassing is heel groot, ik durf soms wel eens naar de handrem te grijpen en dat is in een R5 niet de beste methode."

Guillaume De Mevius: "Onze doel zijn het Junior kampioenschap en de R2 zege, natuurlijk willen we wel meer maar nu concentreren we ons eerst op het kampioenschap. Het is ook boeiend om team te vormen met Kevin Abbring die professioneel piloot is."

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen