× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

15-03-2017

Spa Rally - Complete voorbeschouwing

Spa Rally - Complete voorbeschouwing

Na een uiterst spannende Haspengouw Rally trekken de deelnemers van het BRC 2017 komend weekend richting Spa. Het natuurlijke maar moeilijke parcours rond Spa krijgt een startveld om U tegen te zeggen. Afspraak dus komend weekend in de autosport-hoofdstad van ons landje voor de tweede manche van het BRC.

Deelnemers

In de Haspengouw streden ze met 3 voor de zege, in Spa verwachten we opnieuw Princen, Abbring en Verschueren vooraan maar er zijn nog kapers op de kust. Cedric Cherain rijdt met een DS3 in zijn achtertuin en zowel Guillaume Dilley (BMA Skoda Fabia R5), Kevin Demaerschalk (DS3 R5) en Adrian Fernemont (Fiesta R5) bewezen vorig seizoen reeds dat ze met een R5 overweg kunnen. 
In totaal staan er 13 R5's aan de start in Spa, dus ook voor de plaatsen in de top 5 (of beter top 10) kan het leuk worden met Melissa Debackere (Skoda Fabia), Cedric De Cecco (208 T16), PJ Maeyaert (Fiesta), Benoit Allart (Skoda Fabia), Armand Fumal (DS3) en de Koreaan Kim Lim (Huyndai i20). Tel daarbij nog de WRC's van Michaël Albert (Skoda Fabia) en Guino Kenis (Mini) en de Porshes van Patrick Snijers, Jochen Claerhout, Marc Duez en Fred Bouvy en je snapt dat de Lotto cijfers eenvoudiger zijn dan een top 5 voorspellen... 

Ook verder in het lijst blijft het de moeite met een handvol deelnemers in een RC3 (Florian Jupsin, Bastien Rouard, Pierre Hubin en Amaury Molle) en verder natuurlijk de jongeren uit het junior BRC aangevoerd door Guillaume De Mevius. In totaal zijn 69 deelnemers. 

# Genummerde deelnemerslijst

In de Spa Rally komen de historics als eerste op de baan. Voor Robin Maes, Stefaan Prinzie en Tom Van Rompuy is een goed resultaat belangrijk in de strijd voor de titel, maar voor de overwinning krijgen ze stevige tegenstand van Jean-Pierre Vandewauwer (BMA Porsche) en Yannick Bodson (Ford Escort).

# Genummerde deelnemerslijst historic

Parcours & Timing

Het parcours rond Spa kreeg een grondige opfrisbeurt met op vrijdag  twee maal twee proeven op en rond het beroemde circuit van Spa-Francochamps.
Ook op zatredag zijn er tal van nieuwigheden met o.a. de nieuwe  proef van Rochelinval-Fosse en de gekende haarspelden van Stoumont die in de proef Bierleux-Xhierfomont-Meuville opgevist werden.

Uiteraard is de publiekstrekker van deze wedstrijd de befaamlde proef van de Clémentine. Opgelet de doortocht door het bos is er enkel in de eerste en laatste ronde, tijdens de tweede ronde stopt men net voor het bos in Spaloumont (uitleg over alle proeven).

# Timing
# Onboud beelden kp's (onderaan pagina)

Website

Meer info via www.sparally.com.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen