× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

27-02-2017

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Rallyteam Croes

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Rallyteam Croes

De allereerste rally achter het stuur en meteen de klassewinst binnen halen. Het is weinigen gegeven, maar toch realiseerde Ben Croes hierin. Na een moeilijke ochtend, bloeide de wedstrijd in de namiddag volledig open.

"De eerste 2 specials kozen we voor winterbanden, een grote fout bleek later. Geen controle in de remzones, geen grip op de voorwielen, de wagen reageerde zeer slecht in deze vettige omstandigheden. Op kp Gingelom ging het hierdoor dan ook even mis. Een kleine sortie op de strobalen met het nodige carrosseriewerk tot gevolg. We beslisten meteen om onze Toyo's te monteren en dit gaf een veel beter gevoel.

Na de service begonnen we dan ook met het nodige vertrouwen aan de 2de lus. Op elke proef werd er om en bij de 40sec sneller gereden dan in de ochtend. De kloof met onze tegenstander werd steeds kleiner. De 14sec achterstand die we hadden op de leider in de klasse, werd door de geweldige namiddag omgezet in een voorsprong van 4,6sec. Op de laatste kp Horpmaal (deze proef werd de eerste maal geannuleerd) zou het verschil gemaakt worden tussen winst en verlies. Zonder enig zicht op de proef, besloten we toch in onderling overleg de nota's licht aan te passen, in de hoop hier het verschil te kunnen maken. We wonnen deze proef met enkele seconden van onze concurrent en zo eindigden we onze eerste rally in de Twingo met een klasse en groepswinst!

Uiteraard is dit allemaal niet mogelijk zonder de juiste mensen rondom ons, Raf Dignef en Philippe Vandevelde in het speciaal voor de uitstekende service. Domec voor de technische steun en de uitgebreide servicestand. De mensen aan de stop, die ons altijd staan op te wachten en van de nodige steun voorzien. De helpende handen achter het scherm, Bart Vandevelde, Koen Schoofs en David Cuvalo. Hierbij willen wij ook graag onze sponsors, Carrosserie Vandevelde, M-Assistance, Moons Creation, Gimo, Smartech Automotive en alle andere sponsors, uitgebreid bedanken voor de kansen die zij ons bieden dit seizoen! Op naar de rally van Hannuit waar Wim het stuur weer zal overnemen en zijn eerste km's zal maken met onze topwagen."

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen