× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

20-02-2017

Glenn Lambert maakt debuut in Rallysprint van Moorslede

Glenn Lambert maakt debuut in Rallysprint van Moorslede

Glenn Lambert is geen onbekende meer in autosportmiddens. Oom en voormalig piloot Marc Lambert besmette hem ooit met de rallymicrobe en als geboren Stadenaar werkt hij al jaren mee aan de Rally van Staden. Nadat hij ervaring opdeed in rittensport debuteerde hij eind 2015 als copiloot in de rallysport naast Stephen Wyckaert. In de Rallysprint van Moorslede kruipt de 30-jarige Hoogledenaar voor het eerst zelf achter het stuur. “Het is altijd al mijn droom geweest om ooit rally te rijden,” vertelt Glenn. “Toch wou ik eerst ervaring opdoen als copiloot. De wedstrijden naast Stephen waren erg leerrijk, maar voorlopig neem ik even een pauze als co.”

Om de knepen van het vak te leren koos Glenn voor een Opel Kadett E. “Het is misschien een vreemde keuze, maar een Kadett was ooit mijn eerste wagen en ik ben ondertussen een echte fan geworden van het model. Ik heb er al enkele staan waaronder een exemplaar in de Bastos-kleuren waarmee ik geregeld aan rittensportwedstrijden deelneem. Zo gaan we er dit seizoen mee van start in de Belgian Westhoek Classic en de Memorial Rally van Looi, die dit jaar een Opel-special wordt. De rallywagen wordt een Opel Kadett E GSI die in Divisie 1 klasse B zal uitkomen. Het is een baanwagen die afgelopen winter werd omgebouwd met enkele vrienden die ik langs deze weg zeker nog eens wil bedanken. De wagen staat ondertussen al in de kleuren van GL Projects, mijn zaak die actief is in verkoop en herstel van computers.

Ondertussen kijkt het team reikhalzend uit naar de Rallysprint van Moorslede. “Het zal vooral een testwedstrijd worden. Het is niet enkel mijn eerste rally als piloot, maar ook de eerste van mijn copiloot en stiefvader Kristof Vanoverberghe. Hoewel we al samen reden in rittensport zullen we vooral verder op elkaar ingespeeld moeten geraken. De finish halen is hoe dan ook ons voornaamste doel. Wat na Moorslede volgt ligt nog niet helemaal vast. Wellicht kiezen we voor enkele VAS-rally’s in de buurt, zoals de ORC Rally, de Rally van Wervik, de Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk,” aldus Glenn Lambert.

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen