× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

06-02-2017

2017 - Ford Fiesta R2T voor Jelle Vermeire

2017 - Ford Fiesta R2T voor Jelle Vermeire

Op het einde van 2016 maakte Jelle Vermeire kennis met de Ford Fiesta R2T van Floral en later met de Peugeot 208 R2 van Pevatec. "Toen hebben we met het oog op dit seizoen eeens beide wagens getest. Ik wou eens het verschil proeven tussen de Fiesta en de Peugeot." aldus Jelle. "De afgelopen maanden hebben we alles op een rij gezet en hebben we uiteindelijk toch beslist om verder te gaan met de Ford Fiesta R2T."

Afgelopen weekend reed Jelle op en af naar Polen om daar een Ford Fiesta R2T aan te kopen. De wagen zal in eigen beheer worden onderhouden, al zal men tijdens de wedstrijden wel op de bijstand van Floral beroep doen.

"Er waren verschillende redenen om voor de Ford te kiezen. De voornaamste reden is echter dat ik ervaring wil opdoen in een wagen met turbo. Als we later ooit de overstap naar een R5 moesten maken is dit een heel groot voordeel. Trouwens bij Ford zijn de mogelijkheden om door te groeien naar een R5 veel groter dan bij Peugeot. Een andere reden is het chassis, ik heb toch meer vertrouwen in het chassis van de Fiesta."

Als de papieren van de Fiesta tijdig in orde zijn is het de bedoeling om reeds te starten in de Haspengouw Rally. Daarna zal Jelle samen met co Sabine Bruyneel, met uitzondering van Spa, de rest van het kampioenschap afwerken. 

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen