× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

04-01-2017

2017 - Chris Van Woensel nog onzeker over programma na beslissing RACB...

2017 - Chris Van Woensel nog onzeker over programma na beslissing RACB...

Vorig seizoen won Chris Van Woensel met de Yokohama Mitsubishi Lancer WRC de ConXion Omloop van Vlaanderen en zoals het reglement voorschrijft mag de piloot uit Schriek gedurende 3 jaar geen WRC meer besturen in het BRC.

Twee weken na de Condroz was er nog een vergadering van de RACB waar ik gehoopt had dat ze een uitzondering gingen maken voor de uitgehomologeerde WRC’s. Maar helaas ook na die vergadering is er niets gewijzigd… Ik ben dus gedurende 3 jaar gestraft omdat ik in Roeselare won.” aldus een enigszins ontgoochelde Chris Van Woensel.

Die sanctie is voor Chris natuurlijk een zware straf want ook naar zijn sponsors toe is dit heel moeilijk uit te leggen… Zij waren in eerste instantie natuurlijk heel tevreden dat Chris mee kon strijden met de Belgische top.
Maar hoe moet ik een sponsor uitleggen dat ik nog mag rijden, mijn wagen nog mag rijden, maar ikzelf met mijn wagen niet meer mag rijden in België… En dat omdat ik een wedstrijd won met een wagen van meer dan 10 jaar oud. Wij hebben het budget niet voor een R5 en bovendien is een oude WRC niet duurder als een R5 in ouderhoudskost, maar in aankoop is die R5 een pak duurder plus het waardeverlies is veel groter dan een WRC.
De Lancer WRC staat momenteel in de carrosserieafdeling van GISO Machelen waar de leerlingen hem volledig aan het opfrissen zijn, maar voor 2017 zijn nog geen concrete plannen. Wat moeten we doen? Wij hebben het geld niet om een R5 aan te kopen en hebben het maar het budget om 1 of 2 wedstrijden te rijden met een R5 die we huren. En het volledige budget spenderen aan 2 wedstrijden zie ik niet meteen zitten.

Een andere optie zou natuurlijk zijn om naar het buitenland uit te wijken, maar daarvoor moet Chris natuurlijk zijn Belgische sponsors kunnen overtuigen.

De Lancer WRC staat nu eindelijk op punt, dus zou ik ook niet graag afscheid nemen van deze wagen. Bovendien zal de waarde van de wagen de komende jaren enkel maar stijgen…" besluit Chris die in de komende weken nog gaat samenzitten met zijn sponsors. 

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Verwante artikelen