× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

02-12-2016

Wedstrijdverslag -Rally van Kortrijk - Renzo Herpoel

Wedstrijdverslag  -Rally van Kortrijk - Renzo Herpoel

Renzo Herpoel: "Het begon ergens rond het groot verlof, gaan we meerijden? Zo ja en dan nog de grote vraag met welke auto? We gingen langs bij DMS en daar beloofde zaakvoerder Paul Devos ons een compitieve wagen ter beschikking te stellen.

Graag had ik met de Toyota Celica GT 4 van vorig jaar gereden, maar helaas was deze reeds verkocht. Geen paniek zei Paul, komt in orde. Plots hadden we contact om een EVO X te besturen, wat ons wel aansprak. Maar zoals beloofd had Paul zijn woord hard gemaakt, het zou een Skoda super 2000 worden. Top zeiden we, tot uitgerekend Paul de week erop met een nieuw fenomenaal voorstel aankwam. Renzo je zou beter met een turbowagen rijden, ik heb iets voor u.

De Ford Fiesta R5 werd voorgesteld, wat bij ons insloeg als een bom en we meteen verkocht waren aan het voorstel. Toen begon de rally 6 uren van Kortrijk voor ons echt. Dankzij de nodige steun van vaste sponsors konden we het gevraagde budget vinden.

De week voor de rally kwam de R5 aan, dit via een Franse privé eigenaar. Hij legde mij alles zeer goed uit, waarna we een klein beetje de auto aan de tand konden voelen. We waren direct verstomd, de wagen was perfect, alles professioneel. Toen kwam het in mij voor dat ik vele jaren rally heb gereden met veel minder materiaal! We naderden met rasse schreden de rally, en ons vertrouwen in de auto en rally was perfect, daar de test ons veel vertrouwen had gegeven.

Op zaterdag 26/11 begon het pas echt met de showproef op Lavano Moeskroen. Daar hadden we als doel de proef zonder risico uit te rijden, want daar kan je de rally niet winnen, enkel verliezen. Dan begon het echte werk pas echt op zondag, 13 klassementsproeven tegen de klok. Onze eerste run verliep vrij goed, en hadden de intentie om telkens het tempo rustig op te drijven zonder risico’s te nemen. Na de service vatten we de tweede lus aan met iets meer spirit maar helaas besliste de auto hier anders over, nl een sputterende motor. We konden niet verder dan deze lus zo afwerken, wat ons toch een pak tijd koste. Bij de volgende service werden de onstekingen vervangen en terug hadden we een prachtige wagen ter onze beschikking. We hebben dan ook deze 6-uren van Kortrijk zeer positief kunnen eindigen, en dat smaakt naar meer.

Bij deze nogmaals dank aan onze sponsors, constructeur, Xavier de eigenaar en onze zeer talrijk opgekomen supporters.

Rallyteam Herpoel / Delorge

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen