× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

30-11-2016

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Steven Dolfen

RC4 kampioen Steven Dolfen bevestigde zijn titel met klinkende zege in Rally van Kortrijk.

In de Rally van Kortrijk kwam Steven Dolfen samen met Diederik Pattyn aan de start in de vertrouwde PEVATEC 208 R2. Steven had zich bij de opening van de inschrijvingen meteen ingeschreven maar dacht eigenlijk lange tijd om forfait te geven.

Het was pas de woensdag voor de wedstrijd dat alles rond was. Dankzij een extra inspanning van sponsors Stephan Tanghe en Philippe Naeye en tuner Pevatec konden we hier in Kortrijk konden rijden.” aldus copiloot Didierik Pattyn.

We kennen elkaar al lang en hadden al vaak plannen om eens samen te koersen, maar het was er tot op heden nog nooit van gekomen. Door dat ik zaterdagmorgen eerst nog moest werken in de beenhouwerij konden we pas heel laat aan de verkenningen beginnen. We konden bijgevolg maar 2 maal over de proeven, maar ik had meteen vertrouwen in de nota’s van Diederik.” wist Steven nog.

Dat vertrouwen en de stuurmanskunst van Steven resulteerde ook in een mooi resultaat. De Peugeot 208 R2 van Steven en Diederik overklaste zowaar de concurrentie. Er werd vaak geflirt met de top 10 en de wedstrijd werd afgesloten met de klasse zege en een 13de plaats algemeen.

Ik wist al langer dat Steven snel was, maar de beenhouwer heeft me afgelopen weekend toch verrast. De ervaring naast Steven plaats ik zeker in mijn persoonlijke top 5 qua pilotage en car control” vertelde een enthousiaste copiloot nog na afloop.

Uiteraard ben ik tevreden met deze zege maar nog meer met het compliment van Diederik,” lachte Steven nog. “Ik wens nog eens iedereen te bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt: de trouwe partners, Diederik voor de nota’s en natuurlijk Peter en zijn team van Pevatec voor de betrouwbare 208! Ik weet nog niet waar en met wat, maar volgend jaar staan we er zeker terug!'

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen