× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

30-11-2016

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Bram Fonteyne

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Bram Fonteyne

Bram Fonteyne kon in zijn laatste wedstrijd van het seizoen de kers op de taart zetten na een uitstekend seizoen. Mits een goed resultaat, eindigen voor Ronny Declerck en Koen Verhaeghe, kon Bram VAS Historic kampioen worden.

Ik was naar Kortrijk afgezakt met één doelstelling voor ogen, zuiver rijden, het juiste ritme aanhouden en de wedstrijd uitrijden. De talrijk opgekomen toeschouwers en supporters zagen misschien niet de gewenste rijstijl van de Volvo maar dat was dan ook een bewuste keuze.
De 6 Uren van Kortrijk kon niet beter beginnen voor mij, op Kp Moeskroen klokte ik af als 2desnelste historic, meteen een bonus van 16 seconden op Ronny Declerck. Op zondag was het flink aanpassen aan de Kortrijkse rallywegen, daar er niet mocht gecoupeerd worden, moesten we onze rijstijl sowieso aanpassen
.” Aldus Bram

Halverwege koers stond Bram op een comfortabele 9de plaats en had hij een voorsprong van meer dan 1 minuut op zijn dichtste concurrent in het vas kampioenschap, Ronny Declerck. Maar in de laatste ronde van de dag dook er plots een probleem op met de Volvo.

Zonder enige risico’s te hoeven nemen, werden we in de laatste ronde geconfronteerd met een defecte drukgroep. Dat zorgde voor de nodige nervositeit en was het bibberen tot het einde om alsnog deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Gelukkig hield de Volvo stand en had ik een mooie voorsprong uitgebouwd op Ronny. We zakten wel weg naar een 16de plaats algemeen maar dat was meer dan genoeg om ons te kronen tot VAS Historic kampioen 2016.
Deze titel is een echte teamprestatie, niemand had in het begin van het seizoen durven dromen dat we gingen meedingen naar deze titel. Er werd een beroep gedaan op verschillende co.piloten dit jaar die zelfs weinig tot geen ervaring hadden, voor de laatste wedstrijden zorgde Kurt Pauwels voor de nota’s en heeft ook hij zijn steentje bijgedragen aan deze prestatie. Uiteraard was iedereen enorm opgelucht wanneer we het servicepark binnenreden. De champagne werd bovengehaald en was dit een kippenvel moment voor mij.
” Aldus Bram.

Nu kan FB Motorsport zich focussen op het nieuwe rallyseizoen, betere banden, een nieuwe motor en een competitieve versnellingsbak moeten de Volvo nog beter en sterker maken. Daarvoor is er uiteraard budget voor nodig en is er komend weekend een eetfestijn tvv van FB Motorsport om dit alles waar te maken.

"Verder willen wij onze sponsors bedanken voor het vertrouwen die we kregen dit jaar. Broodjeshuis Ieper, Colora verfwinkel Ieper, Volvo Willaert Ieper, Vloeren Pattyn, Voeding Olly en Cnockaert Construct."

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen