× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

29-11-2016

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Bert Coene

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Bert Coene

Bert Coene: "In het 4e jaar 6u van Kortrijk eindelijk aan de finish, en hoe dan nog... We vertrokken zaterdag met een klein hartje want we hadden al 2 jaar uitgevallen met pech en 1 keer een kleine wegverlating, maar met grote gevolgen. Rustig starten en opbouwen was de boodschap.

Na de eerste kp op zaterdag stonden we op een 18e plaats, nog niet zo slecht als we kijken welke auto's allemaal voor ons stonden.
Heel de week voor de rally werd mooi weer voorspeld tot de zaterdagavond, dan kregen we plots regen op zondagmorgen. Terug voorzichtig de weg op op zondagmorgen zodat we zeker in de eerste lus geen fouten maakten. Na de eerste ronde keren we terug naar de service op een 13e plaats op 8 seconden van de 12e plaats (en de eerste EVO).

In de 2e lus willen we de tijden toch nog wat verbeteren en zouden we toch nog de 10e plaats willen veroveren, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk. Tijdens de laatste lus hebben we nog 15 seconden goed te maken op Barbier. Dit zou moeten gebeuren op de langste kp, Tombroek, want op proeven van 5 km is dat onmogelijk... En ja, we zetten ons eens goed recht en we komen terug tot 2 seconden met nog één proef te gaan. Nu alles op alles, en ja, we eindigen op een 10e plaats algemeen, de eerste niet R5 of WRC wagen.

We kijken terug op een heel mooi jaar, geen enkele keer uitgevallen met mechanische pech, enkel in de rally van Staden maakte ik een foutje... Up to next year... Nog een dikke merci aan alle sponsors, GenV servicestations, De Duytsche Nv, Callant Verzekeringen, Erogal Zinc Plating, Vandeputte Bart, Tdn Transport, Fn Cleaning, Hoet Trucking en Renting, Woodbox, Geert en Annemie, Demets Transport en zeker aan gans ons team, want zonder team, geen rally! Thx Peter, Pieter-Jan, Dimi, Kjell, Caroline, Bjorn, Frans, Slenten, Luc, Ronny, Gregory, Tuur, en ook aan mijn vrouwke voor het lezen van de goeie nota's, en aan Heuvel Motorsport voor het leveren van een topwagen!"

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen