× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

29-11-2016

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Hans Depla

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Hans Depla

Mooie  seizoens afsluiter… en onverhoopt resultaat.

Hans Depla was afgelopen weekend voor de eerste keer in 24 jaar met een 4x4 op pad en dan nog in de rally van Kortrijk, geen super combinatie zou je denken. Maar het ging beter dan verwacht... "Zeker niet evident om te openen met een nachtproef en een auto dat je nog moet leren kennen… Op de showproef van Moeskroen maakten we een klein foutje wat ons dadelijk 10 seconden -heeft gekost." aldus de garagehouder uit Roeselare.

"Zaterdagmorgen lag het overal nat en vettig…..het was dus opletten geblazen. Op de proef t’Hoge was het meer glijden dan rijden… We reden dus de ganse eerste ronde zonder veel risico en met veel marge. Toen het wat droger werd verbeterden ook onze tijden. De EVO rijdt als een trein… maar is toch soms heel onvoorspelbaar. Het grote verschil met de R2 of R3 waar we destijds mee reden is dat je minder hard moet werken in de auto, en toch heel snel kan gaan. En een topsnelheid van meer dan 200km/h dat zijn we niet gewoon… 

Voor de derde passage over de proeven hebben we toch een tandje moeten bijsteken… We volgden een beetje de tijden van Stefaan Tjoens en wilden die absoluut voor zijn. Tjoens heeft in tegenstelling tot ons een pak 4x4 ervaring en heel wat koersritme, dus toch wel een ideale referentie voor ons. Uiteindelijk behaalden een we een eerder onverhoopte 17de plaats in divisie 3 met een handvol seconden voor Stefaan. 

We lieten ons ook vertellen dat we de morele winnaars waren in de N4 klasse (Coene EVO X R4 & Barbier EVO X gr A) maar dat laten we aan de kenners onder jullie over. Wij hadden in ieder geval een heel tof en leerrijk weekend achter de rug. Bedankt Pevatec voor de topwagen en voor de service, niet alleen in Kortrijk maar voor het ganse jaar! Een dikke merci! 
Bedankt aan volgers en supporters om door weer en wind er telkens weer te staan! En natuurlijk ook copiloot Steven Santy bedankt voor de goede nota's! Ten slotte ook aan de sponsors, super bedankt om ons te steunen! 
See you in 2017!"

 

 

 

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen