× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

06-11-2016

Condroz Rally - Breen overklast de tegenstand - Compleet verslag van de wedstrijd

Condroz Rally - Breen overklast de tegenstand - Compleet verslag van de wedstrijd

De Condroz Rally 2016 was er één zoals de traditie het wil... Een moeilijk en glad parcours, een deelnemersveld waar elke andere BRC wedstrijd nog niet durft van te dromen en natuurlijk massa's volk op de been. 

Favorieten Craig Breen en Stéphane Lefebvre kwamen op uitnodiging van hun patron Yves Matton en Citroën Belux naar de Condroz afgezakt. Beide fabriekspiloten werden door hun genereuze rijstijl snel de publiekslievelingen. Na de eerste ronde was thuisrijder Cedric Cherain met zijn Skoda Fabia R5 de snelste van het peloton, Craig Breen en Stéphane Lefebvre volgden echter op korte afstand. Vincent Verschueren volgde sterk als vierde. Kris Princen en Guillaume Dilley waren op hun beurt reeds kansloos. Op het onverhard van Lavoir ging de Peugeot piloot van de baan en reed daarbij 2 lekke banden en verloor hierdoor ruim 1 minuut. Dilley verloor een pak tijd nadat hij op de proef een wiel moest vervangen.

Vanaf de tweede ronde leek de wedstrijd meer op een afvallingsrace: Duval (6de na de eerste ronde) bleef op de service met mechanische problemen aan de Hyundai R5, Bertrand Grooten moest aan de kant met mechanische problemen aan de C4 WRC, Benoit Allart reed op een waterbak (zie foto), Ghislain De Mevius moet opgeven met mechanische problemen, Cedric De Cecco parkeerde de 208 in een wei, Kris Princen verloor nog een pak tijd door een haperende Peugeot, maar het belangrijkste slachtoffer van de tweede ronde was Cedric Cherain...
In de laatste proef van de eerste dag ging de Skoda Fabia van de leider aan hoge snelheid in de bomen en werd tot opgave gedwongen. Later ging Fredericq Delplace met de Skoda Octavia WRC op dezelfde plaats ook nog overkop. 

Zo kwam Citroën piloot Craig Breen aan de leiding voor Stéphane Lefebvre die onmogelijk kon volgen door te korte verhoudingen in zijn DS3 R5. Vincent Verschueren kon dankzij de sortie van Cherain in de top 3 komen. Bouche volgde na de eerste dag op een vierde plaats, maar Manuel Canal Robles was de meest opvallende naam in de top 5. In zijn eerste wedstrijd met een WRC stond hij verrassend 5de na de 16 proeven van de eerste wedstrijddag. 

De proeven van zondag leken meer op het lijf geschreven van de WRC's, zowel Yves Matton (C4 WRC) en Chris Van Woensel (Lancer WRC) draaiden enkele scratches, en konden nog wat opklimmen in de tussenstand. Maar het was de Ier Craig Breen die won met 24 seconden voor op Stéphane Lefebvre en 37 seconden op Vincent Verschueren die een heel sterke en regelmatige wedstrijd reed met de Godrive Fabia R5. Xavier Bouche eindigde als vierde, Canal Robles reed lek en verloor zijn vijfde plaats aan de C4 WRC van Yves Matton.

Voor Chris Van Woensel had er zeker meer ingezeten dan zijn 7de plaats, de bandenhandelaar kreeg een straftijd van 1 minuut 20 omdat hij extra tijd nam in de service. Zonder deze straftijd kon Van Woensel ongetwijfeld meestrijden met Bouche en Verschueren. De top 10 werd afgesloten door de R5's van respectievelijk Kris Princen, Adrian Fernemont en Davy Vanneste.

Ollivier Collard was de snelste van de Mitsubishi Lancer piloten en werd 11de algemeen net voor de Lancers van Anthony Martin en Michaël Albert. Kevin Demaerschalk was als 14de de snelste voortrekker voor Guillaume De Mevius die op zijn beurt als 15de algemeen zowel bij de juniors als in RC4/R2 kon winnen. In RC4 werd Steven Dolfen (208 R2) na afloop van de wedstrijd tot kampioen uitgeroepen. Een mooie beloning voor de West Vlaming die de confrontatie met de juniors niet uit de weg ging dit jaar. 

In de Historic klaase stond er geen maat op Gunther Monnens, de Limburger was op weg naar een top 20 algemeen toen de potente Trans Europe op zondagmorgen plots begaf. Na de opgave van Monnens kwam de Camel BMW M3 van Robin Maes aan de leiding, de West Vlaming stond deze leidersplaats niet meer af en won voor Deblauwe en Hoens. PJ Maeyaert, Stefaan Prinzie en Patrick Mylleville moesten allen vroegtijdig aan de kant met mechanische problemen. 

# Uitslagen
# Foto reportage
# Foto reportage Shakedown
 

 

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen