× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

01-10-2016

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - L&H Historic Team

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - L&H Historic Team

Patrick en Patricia met hun Porsche 911 Martini.

Patrick en Patricia startten deze keer met hun Martini Porsche als dubbel nul.  Hierbij kwam meer kijken dan dat ze verwacht hadden.
Zo kreeg de Porsche namelijk een update.  Hij werd  voorzien van zwaailichten en sirenes.  Patricia moest niet enkel de nota’s geven maar ook nog eens in contact blijven met de organisatie via een zender.  Dit om te kijken als de parcours er veilig bij lagen. Ondanks dat ze met meerdere dingen moesten bezig zijn kwamen ze toch iedere keer met een big smile aan in het servicepark. Ze lieten ons ook weten dat dit een fantastische ervaring was.  Samen hebben ze de smaak goed te pakken.

Wouter en Nico met hun Porsche 911 RS.

Wouter en Nico startten voor de laatste keer met de Porsche RS.  Hij gaat namelijk met pensioen...  Dus zagen ze het nog meer zitten om hem de laatste keer buiten te laten.  

Vrijdagavond waren ze direct goed vertrokken maar later op de avond begon het lichtjes te spetteren wat niemand verwacht had.  Geen enkele buienradar had dit prijsgegeven.  Bijgevolg  :  verkeerde  bandenkeuze. Hierdoor verloren ze enkelen seconden.  Een reden te meer om de zaterdag ons nog eens goed recht te zetten.  De zaterdag stonden ze de hele dag 4de historic, maar na een lichte sensuele tik sloeg het noodlot toe.  Het was jammer genoeg over en uit voor de Porsche.  Ze kregen problemen met de aandrijving. We hadden graag een andere afscheid gehad voor de Porsche, maar het mocht niet zijn. Bij deze gaat de Porsche op stal.  Na al de mooie jaren die we er mee beleefd hebben, is het tijd voor iets nieuws.  Later meer hierover.

Brecht en Benny met hun Opel Manta B.

We citeren Co-piloot Benny Vanhaelewyn na de Omloop van Vlaanderen: "Na ons uitvallen op de TBR begin juli, besloten we nog eens onze kans te wagen in de Omloop van Vlaanderen (criterium). Dat we met drie wagens startten gaf het voor ons wel een speciaal gevoel.  Na de verkenningsritten gingen we op vrijdagavond met een gerust gevoel naar huis.
Op zaterdagmorgen was het mooi weer dus we zagen het volledig zitten.  Vol moed gingen we richting de eerste kp. We vertrokken vlot.  Brecht en ik vonden elkaar direct terug.

Na een paar km zei Brecht opeens Gvd wat is dat nu weer met die temperatuurmeter , die staat op 120 graden.  Na het bijplaatsen van een extra schroef en ettelijke km proefrijden dachten we dat dit verholpen was, maar niks was minder waar.  We reden met een gezappige snelheid naar het einde van de kp  met een toch redelijk mooie tijd.  Daar deden we  het motordeksel open en zagen dat de riem was afgelopen.... op naar de 2de kp daar hebben we rustig deze kp ook afgewerkt , zo hebben we rustig nog de volgende kp's afgereden en dan op naar het service . Daar stonden onze servicemannen klaar om dit probleem op te lossen.  CHAPEAU VOOR DE SERVICEMANNEN.  Zze hebben op nog geen half uur alles opgelost.  Voor ons kon de rally beginnen op naar de 2de ronde, kp Passendale legden we vlekkeloos af.  We reden er 13 sec vlugger over dan de eerste ronde.  Ik zei nog tegen Brecht , nu is het zoals het moet ...

Op naar kp Houthulst.  We voelden dat we ook hier wel enkele seconden vlugger gingen zijn , maar bijna op het einde van de  kp sloeg onze euforie om  , ik zei tegen Brecht "op het einde R3" Brecht begon te remmen en zei "Ik heb geen rem meer" tegen dat hij dit gezegd had was het al gebeurd ..... Over en out Omloop van Vlaanderen en Opel Manta ..... gelukkig hebben we beiden geen blijvende letsels over gehouden aan ons ongeval, wat van de Manta niet kan gezegd worden....

Chapeau voor Brecht dat hij koelbloedig is geblevenen  de beste oplossing  gekozen heeft... Kzou zeggen Brecht op naar de volgende."

Dus met andere woorden betekent dit het einde van ons rallyseizoen 2016. Na alles van wat er op de Omloop gebeurt is, even te laten rusten. Kunnen we jullie al zeker vermelden dat Wouter en Brecht volgend jaar terug aan de start verschijnen van de Rally.  Het enige dat we hier over kwijt kunnen dat ze alle twee met een BMW zullen starten.  Welke type van BMW het zal worden, houden we nog even voor verrassing.  Het enige dat we al kwijt kunnen dat Wouter en Brecht niet met het zelfde type zullen rijden.  Brecht zal starten met een iets oudere wagen.  Welke rally’s er juist zullen gereden worden zijn we nog niet uit.  Zeker is wel dat Wouter en zowel Brecht er elk 3 zullen rijden. Alvast een dikke merci aan al onze supporters en tot volgend jaar!

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen