× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

27-09-2016

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Chris Van Woensel

"Maximaal aangevallen"

Na hun overwinning in de ConXioN Omloop van Vlaanderen werd Chris Van Woensel als favoriet getipt voor de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap. De Yokohama-piloot reed een groot deel van de wedstrijd aan de leiding, maar op de 9de proef nam Cédric Cherain het commando over. Chris Van Woensel en Rik Snaet eindigden na een spannende slotfase knap op de tweede plaats, een halve minuut voor Freddy Loix, de viervoudige Belgische kampioen.

Vorig jaar was Chris Van Woensel met zijn Mitsubishi in strijd voor de overwinning tot de motor door elektrische storingen begon te haperen. Ook deze keer begon Chris sterk aan de East Belgian Rally, een wedstrijd verreden op de mooiste proeven van ons land, waar echte piloten het verschil maken. Na de eerste ronde hadden Chris en Rik een voorsprong van 10"8 op Cédric Cherain, aan de start met een Skoda Fabia R5.

"We zijn maximaal aan het aanvallen," vertelde Chris. "We rijden wel met een tweeliter WRC, maar de R5's zijn ook sterk geëvolueerd. Het onderstel van onze Mitsubishi is meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld. Het chassis van een R5 is efficiënter en op deze snelle proeven heb je een perfect chassis nodig. Bovendien hebben we opnieuw problemen met het schakelsysteem aan het stuur..."

In de tweede ronde bleef Chris voluit aanvallen, maar hij moest toezien hoe Cherain de leiding overnam op KP 9, Sankt-Vith. 
"Ik begrijp echt niet wat er op die proef gebeurd is. We verbeterden onze tijd van de eerste passage met 8 seconden. Ik dacht dat we een toptijd hadden gereden, maar Cherain deed nog eens 11 seconden beter! Fenomenaal, want hij gaf ook Freddy Loix 6 seconden aan de broek. In het donker ga ik nog proberen. 8 seconden inhalen is niet onmogelijk..."

Cherain liet zich echter niet verrassen. Hij liep verder uit tot 24", want Chris had na de proef in Amel al begrepen dat aandringen geen zin meer had. De Yokohama-Mitsubishi werd mooi tweede.

"Op de laatste proef hadden we nog geluk. Ik werd door grind verrast en we kwamen net op het randje van de gracht tot stilstand," vertelde Chris. "Ik ben blijven aanvallen om minstens met 30" voorsprong op Loix tweede te worden, want Freddy kreeg een halve minuut straftijd. We eindigden 30"5 voor hem," lachte Chris, die in de Condroz Rally opnieuw van de partij zal zijn met de Lancer WRC, die een interessante speelkameraad is gebleken voor de modernere R5's.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen