× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

23-09-2016

Preview - EBR - Kris Princen

Preview - EBR - Kris Princen

KRIS PRINCEN: “EEN BIJZONDER LASTIG PARCOURS”

Volgende zaterdag staat de officiële Peugeot 208 T16 in Sankt Vith aan de start van de East Belgian Rally. Aan het stuur: Kris Princen. In het rechterzitje: Peter Kaspers. In deze voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship hoopt het duo op de smalle en snelle wegen van de Oostkantons hun steentje bij te dragen aan het spektakel.

Kris Princen en Peter Kaspers houden zich aan hun woord. “Deze zomer hebben we samen besloten het hele kampioenschap af te werken, en we willen deze opdracht met verve aanpakken”, stelt de rijder van de Peugeot 208 T16. “Blijkbaar zijn wij de enigen die alle negen wedstrijden van de kalender zullen afwerken.

De voorlaatste afspraak van het seizoen is er eentje voor durvers. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze regio enkele van de beste rallyrijders van het land – en van de wereld! – heeft opgeleverd.

Het volledige seizoen afwerken was oorspronkelijk nochtans geen objectief voor het Peugeot-team. “Dat klopt, we hadden er nooit op gerekend om alle negen wedstrijden in het kampioenschap af te werken”, legt PR Manager van Peugeot België-Luxemburg Wim Doms uit. "Een seizoen met negen rally’s is budgetmatig en gewoon praktisch veel te intens voor een invoerder. Zeven of zelfs zes wedstrijden zou een heel stuk realistischer zijn voor een landje als België. Maar dit jaar zijn het Kris en Peter zelf die, samen met DG Sport, bijzondere extra inspanningen hebben geleverd om het programma van begin tot eind af te werken. Dat toont natuurlijk hoe gemotiveerd en hecht ons team is geworden, en we hebben vanuit de invoerder natuurlijk beslist om die inspanningen te volgen tot het eind van het seizoen. Aan ons nu om te bewijzen dat zo’n ijzersterke motivatie en team spirit ons ook nog naar een paar spetterende resultaten kunnen leiden. Ik kan niet wachten om de aan het laatste hoofdstuk van het seizoen te beginnen.

Ik sta voor de vierde opeenvolgende keer aan de start van de East Belgian Rally, en ik beleef er nog altijd heel veel plezier aan”, vervolgt Kris. “Het is zeker en vast een van de lastigste wedstrijden om onder de knie te krijgen. Het parcours bestaat uit smalle en snelle wegen, met heel wat blinde bochten. T-situaties vind je hier weinig, maar er zijn wel heel wat opeenvolgende snelle bochten. Hier moet je over precieze nota’s beschikken en een gestaag ritme aanhouden. De symbiose tussen rijder en corijder moet perfect zijn wil je hier naar behoren kunnen presteren. Kortom, het is niet eenvoudig om snel te gaan, maar als je er in slaagt om de wagen op de limiet van de ene bocht naar de andere te krijgen, dan beleef je er hier heel wat plezier aan.

Kris voelt zich nog altijd even geïnspireerd aan boord van de Peugeot 208 T16: “We gaan hier zoals altijd het onderste uit de kan halen. Ik weet ook wel dat de affiche rijk gevuld is, en dat de concurrentie van heel hoog niveau zal zijn, maar wat dan nog? Wij zijn evengoed klaar om de uitdaging aan te gaan!

Deze zaterdag staat er een uitgebreid programma op het menu van de East Belgian Rally: 13 chronoritten, goed voor 151,63 km tegen de klok. De rally begint om 9 uur aan de ‘Triangel’ van Sankt Vith, rond 22u45 rijden de eerste deelnemers op dezelfde plek over het finishpodium.

Verzekeringen Delaere
MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen