× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

22-09-2016

Brian Renier met Ford Fiesta R2 met oog op 2017

Brian Renier met Ford Fiesta R2 met oog op 2017

Wie de deelnemerslijst van de East Belgian Rally aandachtig bekeek ziet dat Brian Renier en Isabel Durnez ingeschreven staan met een Ford Fiesta R2. Voor de laatste manche van het Criterium wisselt Brian Renier dus de Saxo voor een krachtiger Ford Fiesta R2. 

"Ik speelde al langer met het idee om eens een R2 te proberen, maar ik wou ook woord houden naar m'n sponsors en de beloofde koersen afwerken. Ik had eerder reeds geïnformeerd om een R2 te huren, en toen de motor van de Saxo begaf in de Omloop hebben we toch beslist om de stap te zetten... Omdat vaste tuner Philcars geen R2 had staan zijn we gaan aankloppen bij Floral Racing uit Roeselare voor een Fiesta R2.

De Ford Fiesta R2 wordt gehuurd met het oog op 2017, want Brian en Isabel willen heel graag verder met deze R2.
"We hebben inderdaad plannen om deze R2 aan te kopen. Gisteren hebben we voor het eerst eens gereden met de Fiesta en het verschil is immens! Maar voor mij blijft het plezier op de eerste plaats komen. Bovendien besef ik maar al te goed dat een zware sortie meteen een streep door het budget is..."

In 2017 wil Brian met de Fiesta graag een programma à la carte afwerken met vooral enkele grotere wedstrijden op het programma. De Rallye de Wallonie, Ieper en de Condroz staan bovenaan het verlanglijstje, maar om wat op te warmen na de winterstop zullen Haspengouw en de sprint van Moorslede ook gereden worden. Isabel Durnez blijft de vaste co.
"Enkel in de Hemicuda zal ik mijn zitje afstaan aan Thierry Stroobant, maar eerst nog de East Belgian Rally. Ik kijk ook enorm uit naar de Fiesta R2, enkel jammer dat we geen zo'n goed nummer kregen... Vorig jaar met de Saxo groep N kregen we een betere startpositie, maar we zien wel... " aldus de enthousiaste copilote.  

In de East Belgian Rally en begin 2017 zal Floral Racing instaan voor de service van de Fiesta, daarna is het de bedoeling dat Philcars in samenwerking met Floral Racing de Fiesta zal onderhouden. De zwarte Saxo van Brian zal na dit seizoen te koop worden aangeboden.

 

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen