× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

21-09-2016

East Belgian Rally - Complete voorbeschouwing

East Belgian Rally - Complete voorbeschouwing

Met de East Belgian Rally trekken de deelnemers van het BRC naar Duitstalig België. Het parcours is uniek en door vele deelnemers als het meest uitdagende traject van het kampioenschap bestempeld. Zelfs met een kampioenschap dat al betwist is lijkt de East Belgian Rally toch bijzonder spannend te worden. Afspraak komende zaterdag in de mooie regio rond Sankt Vith.

Deelnemers

Nadat Loix in Ieper reeds de titel binnenhaalde bleef de Limburger afwezig in Roeselare, maar in Sainkt Vith is de nieuwe kampioen voor het laatst dit jaar er weer bij. Loix steekt niet onder stoelen of banken (preview Loix) dat hij komt voor te winnen, maar de concurrentie is groot... De wegen lijken op maat gemaakt van de Lancer WRC van Chris Van Woensel, maar ook in de R5 categorie zijn er te duchten tegenstanders voor Loix... Kris Princen (Peugeot 208 T16) wil de sortie van Roeselare snel vergeten en bewees vorig jaar reeds snel te zijn op dit parcours, Cedric Cherain (Skoda Fabia R5) wil in het water gevallen WRC programma afsluiten met succes in eigen streek. En dan is het nog af te wachten wat Hans Weijs zal presteren in de Ford Fiesta R5 EVO... 

Ook in de subtop lijkt het boeiend te worden met de Mini WRC van Guino Kenis en de resterende R5's van Bob De Jong (DS3), Armand Fumal (DS3) en Kevin Hommes (208 T16). En natuurlijk ook nog de Porsches GT3 van Van Parijs, Claerhout, Dekens en Schmelcher en de 2 Peugeots S2000 van Steve Fernandes en Tommy Rollinger. 
In die subtop zal ook rekening moeten gehouden met thuisrijder Stephan Hermann in de Punto Kit Car en Michaël Albert in de Lancer Groep A of met de snelste piloten uit de BMW M Cup. 

In de klasse RC4 mag Steven Dolfen het als leider in het kampioenschap opnemen tegen de Fiesta R2T van Adrian Fernémont en een meute Juniors die bovendien ook nog eens strijden voor een finale plaats in de RACB Rally Challenge. Bij die Juniors is het vooral uitkijken naar Polle Geusens (Fiesta R2T), Sébastien Bedoret (Twingo R2), Jelle Vermeire (Fiesta R2T) en Romain Delhez (Adam R2).

Maar ook bij de historics is het startveld bijzonder aantrekkelijk. Lokale favoriet Rainer Hermann wil natuurlijk zijn zege van vorig jaar overdoen, maar de voornaamste tegenstander is... Mister Big Attack Robert Droogmans in een Manta 400. Verder zijn er ook de kampioenschapsrijders Robin Maes (BMW Prodrive), Dirk Deveux (Escort), Stefaan Prinzie (Ascona), Patrick Mylleville (Porsche) en Tom Van Rompuy die na het DS3 avontuur de weg heeft terug gevonden naar de historics. 

# deelnemerslijst

De deelnemers van het RACB Criterium hebben met de East Belgian Rally de laatste wedstrijd van dit jaar. Bjorn Renier is zo goed als zeker kampioen, Jimmy D'hondt is de enige die nog kans maakt maar dan moet D'hondt minimum tweede worden en zijn klasse winnen...
De favorieten zijn  Günther Lenges (Clio R3), Jonathan Georges (Clio), Dany Born (Clio), Philip Lommers (BMW), Bruno Blaise (Clio) en Bjorn Renier (Clio R3)...

# deelnemerslijst

Parcours / Timing

het parcours bestaat opnieuw uit 5 proeven (Amel, Büllingen, Bütgenbach, Sankt-Vith en Burg-Reuland), er worden 2 volledige ronden en een derde ronde met enkel Amel, Büllingen en Bütgenbach.

# Timing

Kp Amel en KP Büllingen werden vernieuwd, de andere proeven bleven gelijk met de vorige edities. Onboad beelden kan je bekijken via de website

Wedstrijdcentrum / Website

Het wedstrijdcentrum is zoals steeds in het centrum van Sankt-Vith rond cultuurcentrum de Triangel. Meer info over de wedstrijd via www.eastbelgianrally.be.

Op onze foto-pagina kan je ook nog eens terugblikken op de vorige edities van de East Belgian Rally. En tijdens de wedtrijd houden we u natuurlijk op de hoogte via facebook.

MR Solar
Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen