× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

06-09-2016

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Gunther Monnens

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Gunther Monnens

De ConXioN Omloop van Vlaanderen is altijd iets speciaals voor Chris Debyser. Met zijn bedrijf ConXioN heeft hij immers zijn naam verbonden aan de rally die verreden wordt rond zijn geboortestad.

Voor deze rally werd dan ook voor de 14de keer op rij ingeschreven. De Opel Transeurope werd het strijdwapen en voor de gelegenheid zat Debyser zelf niet achter het stuur maar mocht Gunther Monnens, die de wagen in 2010 reeds naar de overwinning reed, nog even het stuur overnemen. Chris werd dus zo copiloot voor deze editie na zijn vuurdoop in de Sezoensrally naast Gunther, die toen met glans de historic manche won met >4 min. voorsprong op Vincent Verschueren.

Deze keer beloofde het echter niet eenvoudig te worden. Bij de Historics komen de Youngtimers nu ook op het strijdtoneel wat ervoor zorgde dat de ambitie wat werd bijgesteld naar een top 5 plaats. Toen we op vrijdag konden afsluiten op een derde plaats na de onverwachte plensbuien en bedampte ruiten, wisten we dat een podiumplaats haalbaar was.

Toen we op zaterdag afstand namen van de M3’s, kwam ook de Escort van de immer sympathieke en spectaculaire PJ Maeyaert in het vizier. We besloten om vol voor die 2deplaats te gaan en we verhoogden de druk door per KP telkens wat seconden te nemen op PJ. De 2de plaats was een feit en werd gevierd als een overwinning na de ongenaakbare 4x4 van “de snor”.

Gunther Monnens citeert : “Het was een geweldig weekend. We hebben nog wat finetuning gedaan naar de wegligging op de Transeurope en ik heb er echt van genoten om nog eens met het historic beest te rijden en ermee vooraan te kunnen strijden. Ook de sfeer in en rond de wagen was geweldig, wat zeker heeft bijgedragen tot onze prachtige prestatie

Het strijden voor een podiumplaats vergt op vandaag al een enorme rijkunst maar Gunther bewees, na zijn 2de plaats in Kasterlee, nog niks verleerd te zijn na een inactiviteit van 3 jaar.

Alleen blijft het jammer dat er met normale budgetten niet meer kan gestreden worden voor de overwinning. Toppers van de Historic moeten nu reeds over R5 budgetten beschikken om nog aanspraak te maken op een overwinning. Een Historic kampioenschap dat kenmerkend was voor haar sfeer, collegialiteit en ambiance dreigt dezelfde “attitude” te krijgen zoals bij de Moderne waar de climax zich meer en meer naast de KP’s manifesteert. Hoog tijd dat de RACB haar verantwoordelijkheid neemt. Het zal immers niet lang meer duren vooraleer een Youngtimer 4x4 zal meestrijden voor de podiumplaatsen bij de Moderne.

"Wij laten het in elk geval niet aan ons hart komen en breien dit jaar wellicht nog samen een vervolg aan dit mooi resultaat."

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen