× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

06-09-2016

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Steven Dolfen

Steven Dolfen met 14 scratchen oppermachtig in R2 tijdens de ConXion Omloop van Vlaanderen ! 

Nadat Steven niet volledig de verwachtingen had ingelost tijdens de Ypres rally stond hij samen met co pilote Sabine voor hun 2de vooropgestelde doel van dit seizoen , met de Peugeot 208 R2 van bij Pevatec Belgisch kampioen worden in de R2 klasse .

"Het is een lange zomer geweest, in Ypres had ik echt wel beter kunnen scoren was ik niet in de fout gegaan op vrijdagavond. Dan kunnen 2 maanden echt wel lang duren eer je die fout kunt recht zetten en toen we een paar dagen voor sluiting van de inschrijvingen zagen dat onze tegenstand sterk maar doenbaar was hadden we er al vertrouwen in dat het nog goed kwam met ons kampioenschap."

Maar plots kwam Polle Geusens in laatste instantie het lijstje R2's vervoegen, een zege voor de strijd maar een slechte zaak voor het kampioenschap. Want Steven was de knalprestatie van Polle met zijn ECO boost in Ypres nog niet vergeten. Neem daar nog bij, Adrian Fernemont eveneens in een R2 ECO boost en de vaste waardes Jelle, Romain en Seb… Het beloofde een interessante strijd te worden.

"Voor de verandering hadden we andermaal geen tijd om vooraf te testen want het was tenslotte al van in Ypres dat we nog eens met de 208 gereden hadden. Maar als bij wonder verliep de vrijdagavond nagenoeg vlekkeloos voor ons op een kleine schuiver na vlak voor de neus van mijn co pilote haar supporters ! Het was ook voor ons een hels karwei om de wagen op de baan houden met het harde '21' compound van Michelin in de regen . Na de eerste dag bleek het dan ook tussen Polle en onszelf te gaan om de zege "

Op dag 2 konden Steven en Sabine onmiddellijk een kloofje slaan op de eerste proef die ze stelselmatig uitbouwen tot ruim een minuut . Een oponthoud en een kleine schuiver aan de start van kp Passendaele veranderde weinig aan het klassement.

"We reden een nagenoeg perfecte wedstrijd met een top 208 en dito co pilote. Na de eerste bouclé op zaterdag konden we al een beetje gaan controleren en de onnodige risico's gaan schuwen. Want al onze jokers zijn helaas opgebruikt. Zowel financieel alsook voor het klassement. We hebben nu nog 14 dagen om ons budget rond te krijgen voor de East Belgian rally die aanvankelijk niet op ons programma stond. Het gaat de goeie richting uit maar we zijn er nog niet…

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen