× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

04-09-2016

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Chris Van Woensel

"Een prachtige bekroning voor het ganse team !"

Eindelijk! De aanhouder wint! Na maanden van tegenslagen met de Mitsubishi Lancer WRC05, hebben Chris Van Woensel en Rik Snaet dit weekend de ConXioN Omloop van Vlaanderen gewonnen. De 57ste editie van de klassieker in Roeselare werd volledig gedomineerd door de Yokohama-piloot en deze keer bleef het team van pech gespaard. 14 jaar na zijn vorige nationale overwinning in de Rally van Wallonië 2002, mocht Chris Van Woensel de champagne ontkurken op het finishpodium in Roeselare.

De overwinning van Chris Van Woensel in de Omloop van Vlaanderen, de thuisrally van zijn copiloot Rik Snaet uit Staden, kreeg vrijdagavond al vorm. Meteen na de start werd het volledige peloton verrast door een onaangekondigde regenbui. Op slicks, banden voor  droog weer, wist de bandenhandelaar uit Schriek de schade te beperken, om op de laatste twee proeven van de vrijdagavond het verschil te maken.

"We waren gestart op slicks, maar ik had wel gekozen voor een minder harde compound omdat het asfalt altijd erg glad is in Roeselare," vertelde Chris Van Woensel. "Maar, in de regen was het puur een kwestie van overleven. We vonden geen grip. Vincent Verschueren kreeg 27" cadeau op de eerste proef, want hij kon nog op een droog parcours rijden, terwijl wij in de regen moesten starten omdat de chronorit een tijdje stil lag na de sortie van Kris Princen. Uiteindelijk kon ik de schade nog beperken en op de twee laatste proeven, na de service, hadden we wel de juiste banden voor het regenweer. Daar kon ik 8"5 voorsprong nemen op Vincent Verschueren."

Van Woensel ging als leider de nacht in. Het bleek niet zo goed voor zijn zenuwen...

"Ach, dat heeft uiteindelijk niet zoveel te maken met mijn leidersplaats. Ik ben nog altijd nerveus tijdens een rally. Ik had gedacht dat het met de leeftijd zou beteren, maar op mijn 50ste blijf ik gespannen tijdens de wedstrijd," lachte Van Woensel, die zaterdagochtend de eerste besttijd aan Verschueren liet, alvorens zelf het tempo te verhogen en stelselmatig afstand te nemen. Maar, niet zonder kopzorgen...

"Vrijdagavond op de laatste twee chronoritten moest ik het al stellen zonder het hydraulische schakelsysteem waarmee ik via paddles aan het stuur kan schakelen. Normaal kan ik met het gaspedaal beneden opschakelen, maar nu moet ik ontkoppelen en even het gas lossen. Dat kost me toch een paar seconden per proef. Maar, we lopen elke keer wat uit op de R5's. Alleen gaat het niet makkelijk. Ik moet echt maximaal aanvallen om afstand te nemen. Zelf op de Zoning, een proef waar het vermogen van de wagen het verschil kan maken, kon ik niet voorbij de Skoda Fabia R5 van Ten Brinke. Om maar te zeggen dat onze Mitsubishi niet boven de R5's uit steekt, wat wel eens gedacht wordt," vervolgde Van Woensel.

Toen Vincent Verschueren in de voorlaatste ronde een halve minuut straftijd pakte wegens te laat inklokken na een lekke band, kon Chris Van Woensel zonder veel druk de overwinning veilig stellen. De opluchting was enorm...

"Dit is zeker de mooiste zege uit mijn carrière. In 2002 was de tegenstand in de Rally van Wallonië van een minder hoog niveau. Hier stonden alle tenoren aan de start, met uitzondering van Freddy Loix. En je mag niet vergeten dat onze Mitsubishi meer dan 10 jaar oud is, terwijl we strijden tegen top R5's van de nieuwste generatie die een veelvoud kosten van onze wagen. Na alle tegenslagen is dit een enorme opsteker voor het team. De moed zat ons soms in de schoenen, maar onze volharding en de trouw van onze partners, die in ons zijn blijven geloven, werd beloond. We kijken nu al uit naar de volgende manche van het Belgisch rallykampioenschap, de East Belgian Rally!"

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen