× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

26-06-2016

Wedstrijdverslag - GEKO Classics Ypres Historic Rally - Christophe Merlevede

Wedstrijdverslag - GEKO Classics Ypres Historic Rally - Christophe Merlevede

Christophe Merlevede: "Twee weken voor de start van de voor ons belangrijkste wedstrijd van het jaar kregen we opnieuw te maken met motorproblemen in de rally van Wervik. Opnieuw een dreun voor onze motivatie! Dankzij de fantastische leden van het serviceteam werd de wagen volledig gecontroleerd en werd de motor terug op punt gezet. De shakedown konden we jammer genoeg niet rijden gezien de wagen donderdag pas klaar was.

We hadden besloten om een goed tempo te zoeken zonder al te veel risico’s te nemen maar toch voluit te gaan waar mogelijk. Gezien ik de meeste kp’s nog nooit gereden had waren we tevreden met onze tijden 3de tijd op Mesen en onze 2de tijd op Boezinge. We konden de nacht in gaan op een 3de algemene positie met 6 seconden achterstand op Vermeulen en 0,9 seconden op Vanwoensel.

Zaterdag idem voor ons, we zochten ons eigen tempo waarbij we in de eerste boucle wat aftastend waren. Kp Kemmelberg viel wat tegen, misschien hier en daar wat te voorzichtig maar op Hollebeke konden we dit terug ietwat goedmaken met een 2e tijd. Na een passage over de grote markt van Ieper en de service te Boezinge waren we vertrokken voor opnieuw drie klassementsproeven. Deze verliepen alle drie goed, behalve op Westouter-Boeschepe maakten we een kleine spin die ons toch een 15 tal seconden kostte. Maar blijkbaar was het niet enkel wij die iets voorhadden, Chris Vanwoensel stond aan de kant met mechanische pech en Alain Vermeulen die terug opgerukt was tot op 1,1 seconden kreeg te maken met een lekke band. We stonden aan de leiding met een 10 tal seconden voorsprong op Chambon. De laatste twee kp’s gingen beslissend zijn. Gezien kp Kemmelberg tijdens de eerste Boucle ons wat tijd gekost had, gingen we nu een tandje bijsteken wat resulteerde in een scratch en meer nog, onze naarste concurrent kreeg problemen met de motor. Met nog 1 kp te gaan en met 1m30 voorsprong hebben we zeer verstandig proberen te rijden zonder risico’s… En dan, wat een ontlading aan de finish!

In mijn 2de deelname (na vorig jaar vroegtijdig de wedstrijd te moeten verlaten door een schuiver), winst in onze thuisrally! Beter konden we het niet gedroomd hebben. Ik wil hierbij iedereen bedanken die dit heeft helpen mogelijk maken, allereerst mijn copiloot Giljan Vandromme waarmee ik samen de wagen naar de finish heb gebracht, daarnaast ook al onze servicemannen die voor ieder probleempje een oplossing wisten, de vele supporters, fotografen en iedereen die hier verder heeft aan meegewerkt.

Wat er nog volgt is voorlopig nog niet helemaal gekend maar mogelijks wordt er nog gestart in de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally en enkele VAS rally's."

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen