× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

18-06-2016

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Mathieu Lietaer

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Mathieu Lietaer

Afgelopen weekend stonden we aan de start van de Woodstoxx Motul rally van Wervik.  Deze rally meetellend als 2de manche voor de Pinto Cup hadden we als doel voor ogen, te finishen en punten scoren waar mogelijk. Al leek dit aanvankelijk geen eenvoudige taak, gezien er lustig gestreden en gekoerst wordt in deze mooie cup.

 "Gewoon onze steek rijden en we zien wel waar we uitkomen nam ik me voor. Mijn verbazing was dan ook groot toen we na de 2de ronde al op een 3de plaats stonden in de cup en dat de concullega's vielen als vliegen. Ik nam me voor geen risco's te nemen en de derde plaats stevig vast te houden." Aldus Mathieu. Na enkele warme momentjes brak de laatste ronde aan met de aangekondigde regen, wat resulteerde in zeer gladde situatie's.

De ervaring leert dat het een kunst is en blijft geen breuken te rijden en op de baan te blijven in iedere omstandigheden. Al bijlft het een mechanische sport, met alle gevolgen er aan verbonden. 
"Deze gevolgen speelden in ons voordeel en aan de finish bracht dit ons op een mooie 2de plaats in de Pinto Cup tijdens deze manche. Wat ons voorlopig op een 1ste plaats in de algemene tussenstand brengt van de Pinto Cup want na onze 4de plaats in Tielt en 2 de in Wervik ben ik de enigste met twee resultaten. Bewijze dat regelmaat en strategie in deze sport ook van belang zijn. Rekening houdend met het feit dat er nog een schrap resultaat in voege komt, we nog vroeg in het pinto seizoen zitten en er nog verder gekoerst moet worden ligt de strijd volledig open. Dat maakt deze cup zo mooi!" blikt een tevreden Mathieu terug. 

Deze 2de plaats in deze manche van de Pinto Cup draag ik op aan mijn vader Jozef Lietaer die 2 maand geleden overleed en aan mijn vriendin Elien die me, achter de schermen 100% steunt, in wat ik doe!

De volgende manche bied zich snel aan met de Geko Classic rally van Ieper. "Met een uitputtingsslag voor mens en machine staat er een serieuze opdracht voor de boeg. het word een lange koers dus word het de kat uit de boom kijken, anticiperen en punten pakken voor het kampioenschap. We zijn alleszins extra gemotiveerd om een tandje bij te schakelen voor de deze wedstrijd. Eerst tonen we nog eens het beste van ons zelf op de shakedown te boezinge, waar zoals altijd het spektakel niet gemeden zal worden."

Een grote merci aan al onze sponsors: Immotion, Eliet tuinbouwmachines, Kantoor Delaere, Prestto Letter, Verschuere Construct. Het service team, de Pinto Cup boys & girls, famillie, vrienden en supporters die er blijven in geloven!

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen