× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

15-06-2016

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Freek Vanbeveren

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Freek Vanbeveren

"Tevreden met mijn debuut"

Freek Vanbeveren heeft in Wervik voor het eerst deelgenomen aan een rallywedstrijd. Ook al was het zijn debuut, Freek was al na de eerste proef tevreden, zeker ook over de wagen. "Ik was aangenaam verrast door de snelheid waarmee ik de bochten kon nemen, en het vertrouwen dat de auto me gaf", zegt hij. "Mijn eerste rally, die wou ik dus zeker uitrijden en daarom nam ik geen risico's, en toch kon ik gaandeweg mijn tijden verbeteren en in de 2e lus reed ik meteen al 10 seconden sneller."

In de laatste KP van de 3e lus ging het wel bijna mis, toen in een rechtse bocht plots de achterkant van de wagen uitbrak. "We maakten een schuiver, maar met veel geluk zijn we nergens tegen gebotst en konden we gewoon verder rijden. We verloren wel een halve minuut, maar in je eerste rally maakte dat niet veel uit."

Bij de start van de laatste lus kwam er dan nog eens regen bij wat het er natuurlijk niet makkelijker op maakte. "Het vertrouwen was een beetje zoek en ik durfde niet meer voluit te gaan", vertelt Freek. "We hebben rustig en voorzichtig de laatste proeven gereden, om zo zeker het einde van de rally te halen. Uiteindelijk leverde dat nog een 38e plaats op algemeen, en een 4e plaats op in de klasse. Zeker niet slecht voor een eerste rally, in een wagen die misschien ook niet meteen geschikt is om mee te debuteren."

En wat brengt de toekomst voor deze debutant? "Hopelijk kunnen we starten in Oudenaarde, want dat is eigenlijk het 2e deel van mijn prijs als 2e in de Future Stars. Voor verdere toekomstplannen is het nog te vroeg. Tot slot wil ik nogmaals m'n co Giljan Vandromme en de sponsors bedanken, zonder hen was deelname niet mogelijk. Ook de baanposten en de medewerkers van de rally zelf wil ik graag bedanken, want als je zelf rijdt, besef je pas dat het zonder hen zeker niet mogelijk zou zijn", besluit Freek.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen