× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

15-06-2016

Ford Pinto Cup - Rally van Wervik - Zege voor Rik Vannieuwenhuyse

Ford Pinto Cup - Rally van Wervik - Zege voor Rik Vannieuwenhuyse

Acht teams waren ingeschreven in de tweede manche van de Ford Pinto Cup, de Woodstoxx Motul Rally van Wervik. Deze rally was ook een laatste test voor de Ypres historicrally.

Met mooi weer vertrokken de teams voor de eerste lus van 3 proeven. Maar tijdens de eerste proef kregen 2 teams mechanische pech: TAC-winnaar Jeroen Vanwanseele en Sam Warnez. Na de eerste lus kregen we ietwat verrassend Christof Anckaert aan de leiding, gevolgd door Rik Vannieuwenhuyze en Koen Verhaeghe. In het begin van de 2de lus verdween de leider uit de wedstrijd met motorproblemen. Rik Vannieuwenhuyze nam de leding over, terwijl de we ook de opgave noteerden van Koen Verhaeghe. Het deelnemersveld was reeds gehalveerd!

Met dreigende onweerswolken in de achtergrond vertrokken de overige deelnemers voor de 3de lus. Ook daar noteerden we opnieuw 2 opgaves, Kurt Olivier en Franklin Temperville. Daardoor kwam Rik Vannieuwenhuyze stevig aan de leiding, gevolgd door Mathieu Lietaer. De 2 resterende teams maakten zich dan voor het laatste gedeelte klaar. Rik Vannieuwenhuyze liet zich niet meer verrassen en won de cup voor Mathieu Lietaer met als extra beloning een mooie 5de plaats algemeen bij de historics.

Heel wat teams moeten nu de komende week aan het werk om de wagens in orde te krijgen tegen de Ypres historicrally...

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen