× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

12-06-2016

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Davy Vanneste

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Davy Vanneste

Davy Vanneste: "De rally van Wervik is voor ons de eerste wedstrijd van het jaar en bovendien onze thuiswedstrijd. We hadden de rally maximaal voorbereid en de mechaniekers hadden de wagen perfect in orde gezet. De mechaniekers hebben de laatste week voor de rally nog zeer veel moeten sleutelen omwille van onderdelen die veel te laat zijn toe gekomen.

Onze ambitie was duidelijk: de rally van Wervik winnen. We waren aardig op weg. We stonden de ganse dag aan de leiding en voor het ingaan van de laatste lus hadden we 21 seconden voorsprong op Pieter Tsjoen. Op de regelmaat en zonder foutjes te maken zouden we die voorsprong kunnen behouden en konden we onze ambitie waarmaken.

Toen begon het hevig te regenen vóór de laatste lus en werd het opnieuw een beetje spannend... Normaalgezien kunnen we best ons mannetje staan in de regen of wanneer het vettig is maar we maakten een verkeerde bandenkeuze. We gingen er van uit dat de hevige regen zou overgaan maar de regen bleef aanhouden. We hadden geen volle regenbanden gemonteerd zoals Tsjoen en Kobus, met alle gevolgen van dien. We hadden heel veel last van aquaplaning. Tsjoen kwam terug tot op 11 seconden van ons. De laatste proef was een korte proef en zonder fouten te maken waren we van mening dat we voor de concurrentie konden blijven.

Maar toen liep het verkeerd: aan de start van de laatste proef was er wat verwarring waardoor we ongeveer 5 seconden te laat vertrokken. Ik was gefrustreerd over hetgeen gebeurd was aan de start en ik was niet geconcentreerd. De eerste, zeer verraderlijke situatie, kwam er aan en ik remde te laat. Het resultaat was dat we onze Fiesta in de gracht parkeerden en dit betekende het einde van de wedstrijd voor ons.... 

Veel mensen opperden dat deze proef moest geannuleerd worden wegens te gevaarlijk. Ik ga daar niet mee akkoord, ik vind dat dit deel uitmaakt van de sport en als team moet men zich kunnen aanpassen aan alle omstandigheden. Bij deze wil ik duidelijk maken dat ik geen enkele steen wil werpen naar de organisatie. Integendeel, ik ben content dat ze de proef annuleerden nadat wij in de gracht lagen. Want het zou zonde zijn moest er nog iemand in de problemen geraken in die situatie en op onze Fiesta belanden met nog meer schade tot gevolg.

In ieder geval is de ontgoocheling héél groot en beseffen we dat we onze sponsors, onze mechaniekers, onze supporters, onze vrienden,.... hebben teleurgesteld.
Maar we laten de kop niet hangen en nu kijken we uit naar de rally van Ieper! Bij deze wil ik ook Pieter en Eddy feliciteren, de verdiende winnaars van de rally
."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen