× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

29-05-2016

Tweede opeenvolgende zege voor Lefevere in ORC Rally - Compleet verslag van de wedstrijd (+foto's)

Tweede opeenvolgende zege voor Lefevere in ORC Rally - Compleet verslag van de wedstrijd (+foto's)

Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme was het Andy Lefevere die van start tot finish aan de leiding reed van de ORC Rally. Maar Lefevere kon nooit het gas lossen want de concurrentie bleef wel heel dicht in de buurt... Eerst was het de Skoda Fabia WRC van Kurt Braekevelt die kwam aandringen, maar nadat de thuisrijder een klein foutje maakte kon hij geen aansluiting meer vinden met de Lancer van Lefevere. "Maar ik geniet enorm! Die Fabia WRC besturen is zoals op een playstation spelen, maar dan in het echt!" glunderde Kurt Braeckevelt die uiteindelijk vierde werd.

Melissa Debackere had even nodig om te wennen aan de Fabia R5. "Alles is gewoon anders dan met een Super 2000. De bochtensnelhelheid is enorm, het is nog even wennen maar dit is echt een super wagen," vertelde de pilote uit Wervik halverwege de wedstrijd. Toen Melissa de wagen onder de knie kreeg kon ze enkele scratches noteren en naderde ze tot op anderhalve seconde... Lefevere kon echter stand houden en won voor het tweede opeenvolgende jaar de ORC Rally. Hij had aan de finish 3,4 seconden voorsprong op de Melissa Debackere, die een bijzonder sterk R5 debuut beleefde.

Ook Steve Bécaert moest een nieuwe auto ontdekken, Bécaert kon zich bijzonder snel aanpassen en genoot duidelijk van iedere seconde aan het stuur van de DS3 R5. Hij kon afsluiten op een heel knappe 3de plaats. 

Bij de historics stond geen maat op Paul Lietaer en zijn Subaru Legacy. "De Polle" werd vijfde algemeen en reed de concurrentie op een hoopje. Hij had meer dan anderhalve minuut voorsprong op de BWM van Thoams Vauterin. "Ik weet echt niet waar wij nog tijd laten liggen," vertelde copiloot Kurt Declercq ons nog. Na de opgave (sortie) van PJ Maeyaert werd Tom Tytgat (Opel Kadett) nog derde bij de historics. In de historic wedstrijd verloren we snel de Porsches van Stouf en Decock, beiden moesten met mechanische problemen opgeven. 

Hans Weijs maakte met zijn spectaculaire passages opnieuw indruk, maar enkele vierde tijden was het beste dat de Nederlander uit de BMW kon toveren. Weijs werd zesde en deed daarmee nog beter dan Yves Bruneel, die wat tijd verloor na een sortie. De top 10 werd afgesloten door Thomas Vauterin (BMW M3), Tom Tytgat (Opel Kadett) en Cris Algoedt (BMW 1M). 

In divisie 1-2 ging de strijd zoals verwacht tussen de Subaru van Tjoens en de BMW van Hoorne. Tjoens leek de snelste, maar de Subaru piloot moest opgeven met mechanische problemen en zo gingen de zege en de bijhorende kampioenschapspunten naar Brecht Hoorne.

# Foto-reportage
# Uitslagen

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen