× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

22-05-2016

Wedstrijdverslag - Sezoensrally / WRC Portugal - DG Sport

Wedstrijdverslag - Sezoensrally / WRC Portugal - DG Sport

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis was DG Sport Compétition in één weekend op drie fronten tegelijk actief: Quentin Gilbert en Renaud Jamoul werkten met de DS3 R5 de Rally van Portugal af, Kris Princen en Peter Kaspers stonden met de Peugeot 208 T16 R5 aan de start van de Sezoensrally, terwijl Pierre-Yves Corthals en Fred Caprasse de Opel Astra TCR het grote competitiedebuut gaven tijdens de eerste wedstrijd van de TCR Benelux in Spa-Francorchamps. Na dit overvolle weekend kon een grotendeels positieve balans worden opgesteld. 

BELGIAN RALLY CHAMPIONSHIP - SEZOENS RALLY - KRIS PRINCEN STEEDS VOORIN

Zaterdag legde de Peugeot 208T16 R5 uit de ateliers in Theux beslag op een tweede plaats in de Sezoensrally, vijfde manche van het Belgisch kampioenschap. "Voor één keer was Kris iets minder goed wakker dan Freddy Loix", analyseerde Lionel Hansen, die de hele operatie in Bocholt onder zijn hoede had. "Eigenlijk moest hij na zijn schuiver in de Wallonie vooral aan vertrouwen winnen en het gebrek aan wedstrijdritme tegenover de concurrentie wat compenseren. Hij had dus wat tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Tel daar nog een klein foutje bij en je begrijpt de uitslag helemaal. Dit gezegd zijnde, dit resultaat bevestigt dat we nog altijd uitdager nr. 1 van de leider in de tussenstand zijn."

WRC2 - RALLY DE PORTUGAL - RALLY IS GEEN EXACTE WETENSCHAP...

We vertellen u niets nieuws door te stellen dat de strijd in WRC2 zo mogelijk nog spannender is dan die op het hoogste niveau van het wereldkampioenschap rally. Na een sterke start in de Monte Carlo hoopten Quentin Gilbert en Renaud Jamoul ook in Portugal zwaar te scoren, al was de concurrentie niet min: "Het hele team had tijdens de voorbereidende tests hard gewerkt en werd daar door de tussenstand aan het eind van de eerste etappe voor beloond", aldus technisch directeur Alain Georges. "Op dat moment lag onze DS3 R5 immers op een vierde plaats in WRC2... achter drie fabriekswagens. Helaas is rally geen exacte wetenschap: op zaterdagochtend was een slecht begrepen nota voldoende om de wedstrijd van Quentin en Renaud voortijdig aan zijn eind te laten komen. Ze konden via het Rally2-systeem op zondag  opnieuw vertrekken, maar moesten ook daar de strijd staken. Dat is echter bijkomstig. Het is beter om ons nu al op de volgende uitdagingen te richten en ze in een nog betere context aan te snijden."

TCR BENELUX - SPA-FRANCORCHAMPS - TWEE PODIA VOOR DE OPEL ASTRA TCR

De Europese première van de Opel Astra TCR - die tot nu toe enkel in Bahrein had geracet, voor de races van de TCR International Series - ging zaterdag op een heel mooie manier van start tijdens de Qualifying Race: 'Pilou' Corthals mocht van op de eerste startrij vertrekken, nam onmiddellijk het voortouw en had bij het doorgeven van de wagen aan teammaat Fred Caprasse zowat vijf seconden voorsprong. Deze laatste, die over heel wat minder ervaring beschikt, nam geen al te grote risico's bij het afhouden van... Tiago Monteiro (ex-F1-rijder en een referentie in de toerwagenracerij), en wist zo een schitterende tweede plaats te versieren. Een enorme beloning voor de mensen van DG Sport Compétition en Opel Motorsport voor de enorme arbeid die ze sinds de start van het weekend hadden geleverd: "Hoewel de Opel Astra nog altijd in volle ontwikkeling zit, bleek de wagen toch al heel performant", stelde Pierre-Yves Corthals aan de finish. "In de tweede sector van het circuit, waar de wegligging van de wagen een grote rol speelt, was ze duidelijk sneller dan de concurrentie. Die wagens beschikken dan weer over een betere topsnelheid... en dat is in Francorchamps ook niet onbelangrijk."

Voor de eerste sprintrace vertrok Fred Caprasse van op de derde rij en hij was vast van plan die goede start te bevestigen. Helaas, na een uitstapje door het gras in Blanchimont geraakte de luchthapper vooraan verstopt, waardoor de motor warm liep. Dat noopte de mecaniciens tot een lange sleutelbeurt tussen de twee wedstrijden. "Onze jongens hebben eens te meer schitterend werk geleverd, om samen met de ingenieurs en mecaniciens van Opel Motorsport een nieuw motorblok te monteren", benadrukte Christian Jupsin, baas van DG Sport Compétition.

De tweede confrontatie werd in hevige regenval afgewerkt en uiteindelijk ook ingekort, want de wedstrijdleiding vond de omstandigheden te gevaarlijk om de hele meute een laatste sprint van 20 minuten te laten afwerken. Voordien had Pierre-Yves Corthals DG Sport Compétition een nieuw podium bezorgd, door bij de derde sprintrace als derde over de streep te komen, achter Honda-rijders Renaud Kuppens en Stéphane Lémeret. "Ik heb al betere starts gehad", grijnsde 'Pilou' aan de streep. "Ik heb hard moeten vechten om terug te keren, maar deze bronzen medaille is een uitstekende manier om dit weekend af te sluiten. Afspraak over enkele weken in Zandvoort, waar we opnieuw op het podium willen finishen... maar dan wel op het hoogste trapje!"

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen