× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

06-05-2016

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - FordPerformance Academy

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - FordPerformance Academy

Sublieme zege van Polle Geusens bij de Juniors en in R2

Net zoals Jelle Vermeire in de TAC Rally, werd het Junior-klassement in de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgisch kampioenschap, ook gewonnen door een piloot van de Ford Performance Academy. Meer nog, Polle Geusens behaalde ook een overtuigende zege in klasse RC4, de categorie voor de bijzonder concurrentiële R2's. Polle droomt er ongetwijfeld van om in de voetsporen te treden van Xavier Baugnet en Adrian Fernémont, die eens te meer hun talent bewezen met een Ford Fiesta R5...

Polle Geusens maakte zijn debuut aan het stuur van zijn nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost in de kleuren van de Ford Performance Academy. De Limburger toonde nog eens zijn snelheid op de proeven van de Rally van Wallonië. De 25-jarige piloot uit Lommel, beste performer bij de Juniors en in R2, eindigde op een schitterende 11de plaats algemeen. En dat met een driecilinder van amper 1 liter onder de motorkap...

"Na zeven maanden inactiviteit had ik niet verwacht zo snel weer in het ritme te zitten," lachte Polle Geusens. "De nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost is verbluffend efficiënt. Ik heb genoten van het duel met Guillaume De Ridder en zijn Peugeot. Dat duel had best mogen duren tot de finish."

De prestatie van Polle stemde ook Davie Meert, coördinator van de Ford Performance Academy, tevreden: "Polle bewees het niveau van de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost, die beschouwd kan worden als de nieuwe referentie in R2. Zijn resultaat bevestigt al het goede dat verteld werd over de EcoBoost sinds zijn eerste optreden in competitie in een asfaltrally vorig jaar in Ieper."

Polle Geusens kende een probleemloze wedstrijd. Dat kon niet gezegd worden van alle piloten van de Ford Performance Academy. Jelle Vermeire verloor meermaals tijd en kon zijn kansen in het Junior-klassement niet verdedigen. Deze keer moest de winnaar van het Junior-klassement in de TAC Rally tevreden zijn met een 5de plaats aan het stuur van zijn atmosferische 1.6. Een andere smaakmaker van het Junior BRC, Tobias Brüls, ging van de baan en moest opgeven. Voor Alain litt, de laatste vertegenwoordiger van de Ford Performance Academy en een streekpiloot uit Namen, stond de Rally van Wallonië in het teken van het leerproces. Hij werd uiteindelijk 42ste met zijn Ford Fiesta R2.

Polle Geusens eindigde net buiten de Top 10, maar twee andere Ford Fiesta's eindigden helemaal in de kopgroep. Twee Fiesta's R5 ingezet door TeamFloral en bestuurd door bekende gezichten bij Ford, want ze waren allebei jarenlang smaakmakers van de Ford Fiesta Trophy. Xavier Baugnet, Kampioen van de Fiesta Trophy in 2008 en 2012, reed zijn derde rally met een R5. Met twee snelste tijden kon hij in extremis de vijfde plaats pakken met de Ford Fiesta R5 van team Renties. Ook Adrian Fernémont maakte indruk met zijn aanpassingsvermogen. Adrian was de revelatie van de wedstrijd bij zijn debuut met een R5. De vice-kampioen van de Trophy 2014 kreeg vorig jaar al de eer om de nieuwe Ford Fiesta R2 EcoBoost te laten debuteren in Ieper. In elk geval bewezen Xavier Baugnet en Adrian Fernémont eens te meer dat de Fiesta R2 en de Trophy een ideale springplank zijn voor jong talent.

Dit soort springplank wil Polle Geusens benutten. De jonge Limburger begint laat aan het seizoen, maar hij koestert wel hoge ambities dit jaar: "Ik zal enkele wedstrijden van het Junior BRC rijden, maar mijn hoofddoel dit seizoen is de Rally van Duitsland in het kader van de Drive DMack Fiesta Trophy. Als alles goed gaat in Trier, dan zal ik ook de Rally van Catalonië rijden. De beste piloot in de Trophy in die twee wedstrijden wint een rally in WRC-2 met een Ford Fiesta R5..."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen