× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

03-05-2016

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - PJ Maeyaert

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - PJ Maeyaert

De verschillende manches van het BRC volgen elkaar supersnel op, maar dankzij een enthousiaste équipe die de Escort vlug kon genezen van zijn verwondingen tijdens de TAC Rally konden PJ en Vicky dan toch starten in de mooie Rallye de Wallonie. De drukke beroepsbezigheden van PJ lieten ons echter niet toe om deze - toch lange en tricky - rally goed voor te bereiden.  

Maar we zijn altijd te vinden voor een beetje improvisatie en avontuur… en met amper twee passages per KP stonden we vrijdagavond toch te genieten van de sfeer aan de start van de legendarische Citadelle.  
De weersomstandigheden waren allesbehalve ideaal, dus besloten we maar om de vele toeschouwers op de Esplanade én errond te trakteren op het reeds wel-gekende Maeyaert-spektakel.  

Ietsje té enthousiast op de natte kasseien resulteerde in een wat mindere tijd maar de rally was nog lang, en dat was wel het minste van onze zorgen. Zaterdag was het begin van het échte werk, en dus focusten we ons op een goed klassement zaterdagavond.
Zaterdagmorgen werden we echter al vlug wakker geschud van de tijden van de concurrentie. Door de weinige verkenningen, én het feit dat dit voor PJ toch nog altijd zijn eerste Rallye de Wallonie was, lieten we toch hier en daar wat secondjes liggen.

Na wat aftasten en héél véél nota’s aan te passen, gingen piloot en co-pilote dan ook in “Attack-Mode" richting tweede boucle. Maar de motor niet… die énorm sputterde, stilviel, en dankzij wat duwwerk dan toch terug startte…
Niet geruststellend, maar met toch een scratch op KP Malonne. Met man en macht werd er ondertussen gezocht naar de oorzaak, die uiteindelijk werd gevonden voor de laatste twee KP’s zaterdagavond. 
De Ford tikte terug als een Zwitsers horloge en we konden dan ook onze vriend(in) laten genieten van een verdiende nachtrust.

Zondag stonden nog 8 KP’s op het programma en een plaatsje op het Historic podium was onze enige doelstelling… 

Helaas begaf de aandrijving het al op de eerste KP zondagmorgen, Mohiville. In een snelle rechtse brak (wat we eerst dachten een aandrijfas) maar na later onderzoek thuis, was het het sperdifferentieel. Game over, en jammergenoeg terug richting huis zonder resultaat. Ontgoocheld, uiteraard, maar keep on the spirit! Onze woordenboek gaat van opgetogen naar opgewassen… Opgeven staat er niet in.

Toch nog eens een speciale vermelding voor de ganse équipe, chapeau! En uiteraard organisatie, baanposten, toeschouwers én fotografen…

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen