× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-05-2016

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - Chris Van Woensel

Zit er een zwarte kat onder de motorkap van de Mitsubishi Lancer WRC van Chris Van Woensel en Rik Snaet? Men zou het denken, want ook deze keer sloeg de pechduivel toe op het moment dat de Yokohama-combinatie nog in strijd was voor de overwinning in de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgian Rally Championship. Een breuk van de hoofdas van de transmissie maakte een einde aan het sterke optreden van Chris en Rik op hun favoriete proeven rond Namen.

Chris Van Woensel was vrijdagavond uitstekend gestart. Op de openingsproef van de wedstrijd, de befaamde showproef op de Citadel in Namen, klokte Van Woensel de allersnelste tijd, 0"4 voor Xavier Bouche en 0"9 voor Freddy Loix. Vlak voor de tweede run op de Citadel gingen de hemelsluizen open. In moeilijke omstandigheden ging de Mitsubishi op de Esplanade even rond, wat resulteerde in een 53ste tijd op 27"3 van François Duval.

Zaterdag zette Chris op de natte proeven meteen de achtervolging in. Na 9 klassementsproeven stond de Yokohama Mitsubishi op de 3de plaats, 55" achter leider François Duval en 20" achter Freddy Loix.

"Alles blijft mogelijk," vertelde Chris. "In de eerste ronde werden we serieus benadeeld door onze startpositie achter de R5's en GT's. Zij hebben gereden op en zuivere proef, terwijl er bij onze doortocht al heel wat modder op de baan lag. Vanaf de tweede ronde is er minder verschil."

Helaas ging de transmissie stuk op de startlijn van de chronorit van Bois-de-Villers. Chris en Rik moesten de handdoek in de ring gooien. "Tegen dergelijke pech sta je machteloos. Ik heb het al eens meegemaakt hier in de Wallonie toen we met onze Nissan aan de leiding stonden. Deze keer brak de hoofdas van de aandrijflijn. Niemand weet hoeveel starts die aandrijfas al heeft meegemaakt. Gewoon een kwestie van metaalmoeheid... Natuurlijk is het heel zuur om zo te moeten opgeven, want even later ging François Duval van de baan. Gelet op onze achterstand op Freddy Loix, hadden we zeker een goede kans gemaakt op de overwinning...," aldus een ontgoochelde Chris Van Woensel.

Wat de rest van het programma zal brengen is nog onduidelijk. "Ik heb geen idee wat de kostprijs van deze breuk zal zijn. Zoveel pech, dat begint te vreten aan de motivatie. Eerst even afwachten wat de kosten zijn van deze cardanbreuk," besluit Chris Van Woensel.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen