× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

01-05-2016

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - Kris Princen

Kris Princen en Peter Kaspers zullen de Rallye de Wallonie niet tot een goed einde kunnen brengen. In de vierde proef van de Naamse wedstrijd zorgde een schuiver voor het einde van hun mooie prestatie aan het stuur van de Peugeot 208 T16.

Op enkele uren voor de start van de vierde manche van het Belgische rallykampioenschap had Kris Princen honger als een jonge wolf.
"Ik kon met de Peugeot 208 T16 nog voor de vrijdagproeven op de Citadel van Namen een korte oefengalop afwerken", stelde Kris. "Ik ben heel blij met het weggedrag van mijn auto, een auto die - en dat is een wereldpremiŤre - over de laatste evoluties van Peugeot Sport kan beschikken."

Zoals aangekondigd reed Kris op vrijdagavond relatief voorzichtig, om dan zaterdag in de eerste sector voluit aan te vallen.

"Ik zette de snelste tijd in de eerste zaterdagrit neer, maar ik had eerlijk gezegd nog een kleine veiligheidsmarge."
In de volgende chronorit schoof Kris van de baan.
"Ik liet me verrassen door een waterstroompje in een bocht. Het was een bocht naar rechts, die we in derde moesten nemen. Door de watergladheid begon de achterkant van de wagen te schuiven. Er was een klein grachtje en de auto begon te rollen. De schade is niet te groot, maar toch groot genoeg om zondag niet opnieuw te kunnen vertrekken. Bovendien moeten we ook aan het vervolg van het programma denken. Over drie weken is het al de Sezoensrally, en ik sta te popelen om daar te starten. Uiteraard ben ik ontgoocheld dat ik hier niet tot het eind met de concurrentie heb kunnen strijden, maar uitgesteld is niet verloren!"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen