× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

29-04-2016

Preview - Rally de Wallonie - CitroŽn Belux Junior Team

Preview - Rally de Wallonie - CitroŽn Belux Junior Team

De twee rijders van het Citroën Belux Junior Team willen bevestigen - Guillaume Dilley en Kevin Demaerschalk zijn beiden gek op de Rallye de Wallonie

Met een zesde plaats voor Guillaume Dilley in de Spa Rally en een derde voor Kevin Demaerschalk in de TAC Rally, hebben de rijders van het Citroën Belux Junior Team tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen al van zich laten spreken. In de Rallye de Wallonie, vierde manche van het Belgian Rally Championship, willen de twee Juniors aan het stuur van hun DS 3 R5 bevestigen.

De Rallye de Wallonie is de langste wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap, want de enige die over drie dagen wordt afgewerkt. Het parcours van de Waalse klassieker, tegelijk snel en technisch, wordt door meer dan één rijder danig geapprecieerd. Maar in deze rally is er dit jaar ook wat uithouding nodig. "Hier moet je in de eerste plaats aan de finish geraken", stelt Guillaume Dilley, die nog steeds op de diensten van corijder Stéphane Prévot kan rekenen. "Het wordt allicht een heel moeilijke wedstrijd, want met de wisselvallige weersomstandigheden wordt de bandenkeuze niet evident en zal het zo goed als onmogelijk zijn om in iedere chronorit over het ideale schoeisel te beschikken. Regelmaat, daar komt het op aan. Samen met ons team, Burton Racing, hebben we afgelopen dinsdag in de streek getest. Het waren bijna winterse en zeer natte weersomstandigheden. Het was alvast een goede voorbereiding!"

In het kamp van Kevin Demaerschalk en het team van J-Motorsport was er donderdagochtend een testsessie gepland, in de streek rond Couvin. Voor Kevin en corijder Bram Eelbode de gelegenheid om opnieuw achter het stuur te kruipen van de DS 3 R5 waarmee ze in Tielt op het podium wisten te finishen. "Wij kregen droge wegen voorgeschoteld. Jammer genoeg maakte ik na een paar runs een klein foutje en moesten we onze testsessie voortijdig afbreken. Dat is iets wat eigenlijk niet mag gebeuren", stelt de rijder uit Hoeilaart.

Toch doet dat niets af aan zijn motivatie en vastberadenheid. "Ik ben al meer dan eens gestart in de Rallye de Wallonie, maar ik stond hier nog maar één keer aan de finish. De mechaniek liet me meestal in de steek. Het doel wordt dus de finish te halen en - als ik over voldoende vertrouwen beschik - het tempo wat op te voeren. In Tielt werkte die tactiek perfect. Dit gezegd zijnde: het startveld is hier wel van hoog niveau. Ik verwacht dat drie rijders snel het verschil zullen maken: Loix, Princen en Duval. Achter hen moeten wij proberen aan het langste eind te trekken."

Guillaume Dilley finishte vorig jaar elfde en wist met zijn DS 3 R3T Max zijn klasse te winnen. Dit weekend wil hij uiteraard zijn prestatie van de Spa Rally weten te bevestigen. "In contrast met heel wat van de andere R5-rijders rijd ik deze rally voor het eerst met een vierwielaangedreven machine. In Spa was het parcours voor nagenoeg iedereen nieuw", legt de vice-kampioen van België uit. "De kans bestaat dus dat ik op sommige proeven mijn gebrek aan ervaring zal voelen. In de Spa Rally kwamen we dikwijls in de buurt van Kris Princen en konden we duelleren met Vincent Verschueren. Hier zijn er heel wat meer kandidaten voor een plaats bij de eerste zes. Mijn beste referentie wordt uiteraard mijn teammaat in het Citroën Belux Junior Team. Wat er ook van zij, ik ben van plan om de gebruikelijke tactiek toe te passen: geconcentreerd blijven, proberen geen fouten te maken en progressie boeken zonder te grote risico's te nemen."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen