× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

11-04-2016

Wedstrijdverslag - TAC - Robin Maes

Wedstrijdverslag - TAC - Robin Maes

Copilote Vicky Van de Walle: "TAC Rally, we zeiden het al eerder deze week... een wolf in een schapenvachtje. Gladde asfalt, diepe grachten... het minste foutje is genadeloos. Na de verkenningen vrijdagavond werd dit nogmaals bevestigd, de parcours lagen er "tricky" bij, met hier en daar meer modder dan asfalt.

Een goeie bandenkeuze was dus zéker cruciaal voor de start van de eerste KP. Bij de Historics ligt deze keuze nóg moeilijker. Wij moeten namelijk starten op "e-dot" gekeurde banden, een moeilijke naam eigenlijk voor straatbanden. En sedert de recente komst van de Youngtimers is er een duidelijk groot probleem in de productie en levering van deze banden, vooral dan in 17". Maar bon, weinig keuze én achteraf gezien een verkeerde keuze. 0 grip, onderstuur en totaal geen vertrouwen wat uiteraard frustrerende resultaten opleverde. Maar de rally was nog lang, en na de eerste boucle was het duidelijk, we starten de tweede boucle op de vertrouwde Kumho's. Zo gezegd, zo gedaan: met op KP Schuiferskapelle een achtste tijd algemeen, tweede historic en amper 5 seconden trager als Polle Lietaer! Het vertrouwen was terug en zowel piloot als co-pilote waren klaar om de kostbare verloren tijd in te halen.

Tot op KP Ondank de koelrib van de alternator een gat boorde in de radiator. Heel jammer uiteraard, want het beloofde nog een mooie strijd naar seconden te worden maar over en out voor Robin en interim co Vicky. Volgende afspraak wordt de razendsnelle Rallye de Wallonie."

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen