× LIVE INFO - ORC Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - ORC

11-04-2016

Wedstrijdverslag - TAC - Steve Becaert

Wedstrijdverslag - TAC - Steve Becaert

Steve Becaert: "Na onze ferme tegenslag in Spa, waar onze boite brak, maar waar we ons op onbekend terrein en met niks van parcourskennis toch mooi in de kijker reden trokken we met nieuwe moed naar Tielt. De zaterdag bleek alweer dat dit parcours weer een enorme uitdaging ging zijn. Door de zovele gladde soorten asfalt kan een minieme foute zwaar afgestraft worden.

In de eerste boucle hadden we zoals de meeste piloten een te zachte bandenkeuze gemaakt waardoor de auto in de snelle stukken een onveilig gevoel gaf en steeds wou uitbreken. Ronde 2 zijn we dan met een andere set gestart maar die bleken dan te hard te zijn waardoor het gevoel andermaal niet naar onze goesting bleek te zijn.

De laatste 2 rondes hebben dan nog eens een andere bandenkeuze gemaakt en dit zagen we meteen aan onze tijden, het gevoel was heel goed en de auto deed wat we vroegen. Dit was te merken in de tijden want we reden steeds de snelste van de EVO rijders. Voor de 2 laatste kp's bedroeg de achterstand 4 seconden op Bert Coene. Net voor de start begon het te regenen en we stonden nog op onze full slicks... We hebben op kp Schuiverskappele nog eens alles op alles gezet en konden niet geloven dat we 19 seconden namen op Bert. Met nog eens een knappe 5de plaats algemeen op de Poelberg en 6de in het eindklassement kunnen we wel zeggen dat we een mooie prestatie neergezet hebben... Mede dankzij mijn co nico Beernaert is ons dit gelukt, zijn ervaring heeft ontzettend veel geholpen, zonder hem had ik die scherpe tijden in de regen niet durven neerzetten.

Binnen 2 weken nemen we deel aan de Rallysprint van de Monteberg wat voor ons een thuisrally is. Daar gaan we puur voor de fun rijden en zorgen dat we de auto heel houden om de week erop dan naar de Wallonie te trekken. Bij deze nog eens een dikke pluim voor het Pevatec team die mijn auto weer tip top afleverden."

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen