× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

08-04-2016

TAC - M Cup met record aantal deelnemers

TAC - M Cup met record aantal deelnemers

Komend weekend is het BRC al aan zijn derde halte toe met de TAC Rally in Tielt. Ook de M-Cup is weer van de partij, met de 2e manche van het seizoen 2016. Voor de M-Cup is het een beetje thuiskomen in de TAC, want het is hier dat eind 2014 de eerste vergaderingen plaatsvonden om deze cup in het leven te roepen.

Patrick Diels start als leider in het kampioenschap. Hij won overtuigend de eerste manche in de Haspengouw, maar zal het in het voor hem verre West-Vlaanderen ongetwijfeld minder makkelijk hebben. Franky Boulat zal zeker zijn kans wagen om beter te doen dan zijn tweede plaats in de Haspengouw. Vorig jaar finishte Franky ook tweede in de TAC bij de M-Cup’ers, dus hij zal zeker meestrijden voor de overwinning. Datzelfde kunnen we zeggen van Kurt Braeckevelt. De man van de streek kon vorig jaar niet deelnemen na een moto-ongeval, maar won in 2014 wel het Criterium-luik van de TAC voor ene… Franky Boulat.

Dit trio zal ongetwijfeld sterke concurrentie krijgen van een outsider van formaat. Officieel VW-piloot Hans Weijs start immers in de TAC met de krachtigste Schmid-BMW 1-reeks. Een bliksemsnelle piloot, maar kan zijn intrinsieke snelheid het gebrek aan ervaring in deze rally en met die wagen compenseren? Hans Weijs zal ongetwijfeld te rade kunnen bij zijn Nederlandse kompanen en vaste deelnemers van de M-Cup Jurgen De Bruin (E36) en Sjeff Meersschaert (E46 M3) om te weten naar welke snelle jongens hij zoal zal moeten uitkijken. Vergeten we ook zeker Wim Muilwijk (E46 M3) niet, die na zijn sloot-avontuur in Nederland ook opnieuw de eindmeet wil behalen.

Verder kijken we uit naar de prestaties van enkele mannen van de streek. Sponsor van de M-Cup Marc Maertens bewees in de Haspengouw dat zijn opgefriste wagen (E36) zeer snel is. In eigen streek kan hij zeker nog een tandje bij steken en is hij zo een outsider voor het podium. Datzelfde kan gezegd worden van Thierry Cokelaere (E36), die vorig jaar derde werd in de TAC in de M-Cup. Ook Frank Baert (1-reeks) woont op een boogscheut van Tielt en kan rekenen op flink wat parcourskennis. 

We merken ook een hele armada aan BMW E30’s op de inschrijvingslijst. Niet alleen vaste deelnemers Gerry Heusdens, Joeri De Bouvere en Jean Louis De Roeck maar ook nieuwkomer Thomas Vauterin. Deze laatste bewees zijn snelheid al meermaals bij de historics, maar zijn eerste optreden met zijn nieuwe E30 M3 was van korte duur in Moorslede door een sortie. Hij zal zijn wagen nog verder ontdekken, maar we verwachten toch zeker sterke tijden van deze West-Vlaming. 

Ook Bert Truyens (E36), Tom Ceuppens (1-reeks) en Philip Eggermont (1 Coupé) zijn weer van de partij en tot slot vermelden we ook nog het debuut van Christophe Declerck (1-reeks), die het rechterzitje inruilt voor een plek aan het stuur. Bij zijn debuut als co-piloot te Ieper mocht hij reeds plaatsnemen op het podium, maar hier zijn de ambities alvast iets meer bescheiden : aankomen en leren tijdens de eerste rally als piloot. 

Dat brengt het totaal ingeschreven wagens in de M-Cup op maar liefst 18 exemplaren, wat een record is! Succes aan iedereen alvast! 

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Verwante artikelen